Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Kirándulás az Írottkő Natúrparkban

Kirándulás az Írottkő Natúrparkban

A Kőről kőre, az Írottkőre döntőjébe bejutott csapatok tagjai és Marcsi néni és András bácsi jutalomkiránduláson vehettek részt március 25-én (kedden).

Reggel 8 órakor indultunk Kőszegről,a Károly Róbert térről. Első célállomásunk Léka volt, ahol megnéztük a Leonardo da Vinci féle fűrészgépet. A fűrészmalom egy lékai család tulajdonában áll.
Ezután továbbmentünk Kirchschlagba megtekinteni a a várromot és a múzeumot. A sok érdekes látnivaló között Kirchschlag kicsinyített mását, a vár makettjét és haditechnikai eszközöket is láttunk.
A következő állomásunkon, Velemben finom gulyást ebédeltünk. Ebéd után különböző foglalkozásokon vehettünk részt az alkotóházban. Készítettünk kisebb tárgyakat fából és húsvéti nyuszti fonalból, megnéztünk egy bemutatót a kovácsmesterségről.
Velemből a Holfényliget kalandparkba mentünk, ahol kipróbálhattuk a kötélpályát.
Az érdekes programok után az Alpokalja Panzióban vacsorázhattunk. Élményekkel telve értünk haza.

Harkány Dániel 3.b

Fotóalbum
Kirándultunk a Natúrparkban

Egy szép tavaszi reggelen kirándulni indultak a Natúrpark versenyzői.
A tagok a kőszeg vár parkolójában gyülekeztek. Gyors létszám ellenőrzés után mindenki elfoglalta a helyét a buszban, és az első megálló felé vettük az irányt. Jó hangulatban telt az út a vízimalom felé.
Mikor odaértünk, először a vízimalom szerkezetét mutatták be. Az alsó szinten mondtak sok érdekességet. Egy kis várakozás után már indultunk is a második megálló felé, Kirchschlagba. Ott a kirschlagi várat szemléltük meg. Sok új információt szereztünk itt is. Láttunk földbe süllyedt ajtókat, több méter mély kutat és a vár börtönét is. A bástyákról a város szépségét is megtekinthettük. Utána a város templomát és múzeumát mutatták meg. Nagyon izgalmas volt, mindannyiunknak tetszett. Mindenki megéhezett, így indultunk Velembe ebédelni.
Nagyon finom volt az ebéd, gulyást kaptunk, majd almát és sajtos rudat szolgáltak fel.
Na, szerintetek mi következett ezután? Hát nem más, mint a kézműves foglalkozás. Három helyen „edzhettük” a kezünket: fonhattunk, kovácsolhattunk, faraghattunk.
Mikor végeztünk a kézműveskedéssel, kicsit késve ugyan, de elindultunk a legjobban várt helyre, a Holfényligetbe. Voltak, akik a kisvasutat is kipróbálták, mások kötélmászásban ügyeskedtek. Gyorsan telt az idő, fáradtan és éhesen indultunk vissza a buszhoz, vacsorázni mentünk.
Mint ahogy az ebéd is finom volt, úgy a vacsora is. Rántott húsnál és palacsintánál semmi sem jobb!
Későre járt az idő. Álmosan tértünk vissza az indulóponthoz. Hazafelé menet azt gondoltunk: „sajnos eltelt a nap, de sok szép élménnyel gazdagodtunk.”


Gazafi Julia, Zacsik Nóra 5.b