Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Kórustalálkozó Lendván

Kórustalálkozó Lendván

Meghívás érkezett 2014. május 23-ára az I.sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolától az általuk rendezett kórustalálkozóra, amit iskolánk karnagya Szilágyi Miklós szeretettel fogadott el.

Fotóalbum
Kórusunk 25 tanulóval, valamint hat tanár kíséretében nagy izgalommal vágott neki a Muravidéki útnak.

Négy óra körül kanyarodott be buszunk az iskola elé, ahol már az iskola egyik magyar szakos tanárnője, Erzsike néni várt minket. Gyors átöltözés után „beénekeltek” a kórusok a koncertre. A helyszín az iskola nagyon jó akusztikájú tornaterme volt, amit úgy át tudnak alakítani, hogy szinte nincs is tornaterem jellege.

Az iskola két tanítványa magyar és szlovén nyelven felváltva köszöntötte a kórusokat és a vendégeket. A koncertet a hazai iskola alsó tagozatos kórusa nyitotta meg. Repertoárjukon, magyar és szlovén gyermek - és népdalok egyaránt szerepeltek. Majd a szentgotthárdi iskola kórusa következett.

Mi negyedikként mutathattuk be az általunk nevezett három dalt, amely Balázs Árpád Hangsorozó és csúfolódó dalával indult. Második számunk John Lennon örökérvényű Imagine dala volt. A Tapsrondóval nagy sikert arattak Szilágyi Miklós kórusvezető tanítványai. A nem mindennapi produkciót a közönség fergeteges vastapssal jutalmazta. Furulyán és fuvolán Gasztonyi Eszter kísérte kórusunkat.

Utánunk a szervező lendvai iskola vegyes kórusa következett. Legvégül fellépett az iskola 7ATE9 nevű, nagyon tehetséges együttese is. Az ő koncertjükkel záródott ez a szép délután, amely zenéről, a vidám éneklésről és a dalokban többször is megszólaló összetartozásról szólt.

A koncertet követően az iskola ebédlőjében látták vendégül a gyermekeket. Meleg virsli és az üdítő mellett önfeledten ismerkedhettek, cseveghettek, majd nézhettek szét az iskola épületében. A felnőtteket a tanári szobában Bojan Hozjan igazgató-helyettes fogadta, majd terített asztal mellett beszélgettek, cserélhettek szakmai tapasztalatokat.
Tanulóink hazafelé a buszon már arról kérdezték Miklós bácsit, hogy lehetne-e a mi iskolánknak is zenekara?

Dicséret illeti a kórus minden tagját, akik szereplésükkel elvarázsolták a lendvai közönséget! Egy nagyon kellemes délutánt töltöttünk Lendván, maradandó élményekkel tértünk haza. Köszönet vendéglátóinknak a szeretetteljes fogadtatásért és vendéglátásért.

Szombathelyi Zita
tanító