Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > „Száll a madár ágról ágra”irodalmi verseny 3. osztályosoknak

„Száll a madár ágról ágra”irodalmi verseny 3. osztályosoknak

Három 3.a és három 3.b osztályos tanuló nagy izgalommal készült, majd ment május 19-én megírni a versenydolgozatot a Béri Balog Ádám Általános Iskola által meghirdetett magyar nyelv és irodalom tanulmányi versenyre.

Fotóalbum
Az idei tanévben Fekete István Vuk című állatregényéből kellett készülni. A város és városkörnyéki iskolákból 31 kisdiák mérte össze tudását. A regényből egy részletet kellet a helyszínen újra elolvasni, majd ehhez kapcsolódott a „Gondolatforgató” feladatlap, amely nyolc feladatot tartalmazott. Volt szó, és kifejezések magyarázata, ismerni kellett a regényben szereplő állatok nevét és fajtáját, hibás szöveg javítása, rejtvény. A „Nyelvforgató” részben a nyelvtani alapismeretekről kellett tanúbizonyságot tenni.

Egy hét múlva az eredményhirdetésen nagy örömmel értesültünk, hogy 6 tanítványuk közül kettő is dobogós helyezést ért el. Golub Emese 3.a osztályos tanuló teljesen hibátlan dolgozatára maximális, azaz 50 pontot kapott, így az első helyen végzett. Harkány Dániel 3. b osztályos tanuló 46,5 ponttal a harmadik lett. De a többieknek sem kell szégyenkezniük, hisz Gál Benjamin 3. b osztályos tanuló az 5. Háber Ágoston 3.a osztályos tanuló 44 pontszámmal 6. helyen végzett. Lovagi Amanda 3.b osztályos tanuló 13. míg Kiricsi Ármin a 3.a-ból a 15. helyen végzett.

Gratulálunk a szép eredményekhez!
Szombathelyi Zita
tanító