Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > "Határtalanul" a hetedik/b Szlovéniában

"Határtalanul" a hetedik/b Szlovéniában

Fotóalbum
Szlovéniába a Muravidékre utaztak a hetedik/b osztály tanulói. A két napos kirándulás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázati támogatásával valósult meg a Határtalanul program keretében.
A programokon a gyerekek a 1. sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola tanulóival közösen vettek részt. Az ismeretség nem új keletű, hiszen a két iskola már az előző tanévben felvette egymással a kapcsolatot, énekkari találkozókon ismerkedtek meg először egymással.
Az első napot Lendván töltötték, ez a város a Szlovéniai magyarság központja. Délelőtt az iskolában közös megemlékezést tartottak a Nemzeti Összetartozás Napjának tiszteletére, majd megismerkedtek a gyerekek az iskola életével, magyar nyelvű tanórákon vettek részt. Délután a Lendva-hegyen a Szentháromság-kápolnát, és a gyönyörű panorámát csodálhatták meg, majd városnézés következett. A lendvai vár, a Szent Katalin-plébániatemplom, az esernyőmúzeum, és a gyönyörű Makovecz Imre által tervezett Színház-és Hangversenyterem ejtette ámulatba a gyerekeket, majd este a napot jó hangulatú táncházzal és közös énekléssel zárták.
A történelmi látnivalók után másnap a csapat felkerekedett és Mura holtágához kirándult, ahol környezetvédelmi-vízminőségi vizsgálatokat végeztek.
Innét Dobronak nevű településre érkeztek, ahol az egyre nagyobb hírnévnek és látogatottságnak örvendő „Orchidea Farmot és Trópusi Kertet" tekintették meg.
A „virágvarázs” után ellátogattak egy másik csodás helyre, a Bakonaki tóhoz. A tó környéke a mai napig különlegesnek számít, az itt található Szent Vid kápolna már ősidők óta templomos hely volt, és az itt fakadó forrást is gyógyító erejűnek tartják.
A délután a sport jegyében telt, a két iskola barátságos labdarúgó mérkőzésével, majd a gyerekek a viszontlátás reményében köszöntek el határon túl élő társaiktól.
A program sikeres megvalósításáért köszönet mindazoknak, akik segítettek az előkészületekben és a végrehajtásban:
Horváth Márta tanárnőnek, Szilágyi Miklós tanár úrnak az előkészítő órák megtartásáért, Szakosné Zsigmond Terézia tanárnőnek az informatikai segítségért, Szombathelyi Zita és Rónainé Bolf Judit tanítónőnek a fényképek, videók elkészítéséért, a segítséget a beszámolók készítéséhez, és a kísérő tanárok felelősségteljes munkájáért Kratochwill Zoltán tanár úrral együtt.

Az osztály a kirándulásról elektronikus projektnaplót (blogot) indít, ahol részletesen beszámol a program előkészítéséről megvalósításáról és az értékelésről.
Az oldal ezen a címen érhető el:

www.bersek7b.blogspot.hu


Vilits Katalin
osztályfőnök