Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Crikvenica tábor 2014.06.23-27

Crikvenica tábor 2014.06.23-27

A Tankerület Horvátországba hirdetett nyári tábort. Bükről, Gyöngyösfaluból és tőlünk is jelentkeztek gyerekek.

Fotóalbum
Tengerparti táborozás

A Tankerület Horvátországba hirdetett nyári tábort. Bükről, Gyöngyösfaluból és tőlünk is jelentkeztek gyerekek. Mivel mindkettőnket elengedtek szüleink, így nagy izgalommal készülődtünk, s alig vártuk, hogy felvirradjon június 23-a napja.
Fél hétkor érkezett a busz Kőszegre. Útban a tenger felé menet kicsit szomorkás volt az idő. Megálltunk a fővárosban, Zágrábban, hogy megtekintsük az állatkertet. Sok érdekes állattal találkoztunk, rengeteg fényképet készítettünk. Mire újra buszra szálltunk, már hétágra sütött a nap. Amikor először pillantottuk meg a tengert nagy öröm fogott el bennünket, hisz még soha nem voltunk a tengeren. Fél hat körül megérkeztünk Crikvenicába, ahol a szobák elfoglalása után fincsi vacsi várt ránk. A vacsorát követően a felnőttek bejelentették, hogy „esti fürdőzés lesz!” Ujjongásban törtünk ki. Pillanatok alatt mindenki fürdőruhát öltött s a szemben lévő strandon már gázoltunk is bele a hűsítő habokba. - Milyen volt a víz? Kellemes és sós! Vidáman fröcsköltük egymást! Persze az első este senki sem akart aludni, meg nem is lehetett, mert mindenhonnan a foci VB meccsei hallatszottak. Így többen sétára indultunk a tengerparton. Pálmafák, szép virágok mindenfelé!
A második nap - szikrázó napsütés - így a fürdőzés jegyében telt el. A szerdai nap nagy felhőszakadással köszöntött ránk. E napon vetélkedők, játékok és a mindennapi Bingó volt a program. Valamint Marika néni „horvát nyelvórát” tartott. Mindnyájan megtanultuk, hogy hogyan kell köszönni, kérni, s pár fontos kifejezést, mondatot horvátul, amik egész héten ki voltak függesztve az ebédlő üvegfalára, így mindennap ismételgethettük. Délután megtekintettük a crikvenicai Akvárium csodálatos, különleges halait, élőlényeit. Másnapra a viharnak csak a pocsolyákban volt nyoma. Délelőtt strandolás, majd ebéd után indultunk a Krk szigetre hajóval. Nagy élmény volt a tengeren hajózni. A hajóról leszállva idegenvezető várt bennünket, aki ismertette a sziget kialakulását, történetét, gazdasági életét, kultúráját. Vrbnik városka a hegy tetején áll. Ódon falai között sétálgatva keresztülmentünk a világ legszűkebb utcácskáján is, ami mindössze 40 cm széles. A hajóúton hazafelé is kellemes horvát zene szólt. De az esti programot vártuk csak igazán. Discóba mentünk! Felvettük a legszebb ruhánk, mindenki kicsinosította magát! Rengeteget táncoltunk - még a tanár nénik is. Jó volt nagyon a hangulat!
A színes programok, a sok-sok fürdőzés a hajókirándulás, az úszóverseny, a mindennapi bingózás izgalma, hogy nyerünk-e s mit nyerünk? A focimeccsek, a séták végig a tengerparton a városig, mind felejthetetlen élmény marad számunkra. De jó lenne máskor is elmenni!
Golub Emese és Kiss Laura
4.a