Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Tábor is volt a Bersekben

Tábor is volt a Bersekben

Az idén is meghirdette iskolánk a már hagyományossá vált nyári táborát. A tanévzáró ünnepélyt követő héten, valamint augusztus 11-15-ig terjedő időszakra jelentkezhettek tanulóink.

Fotóalbum
Tábor is volt a Bersekben

Az idén is meghirdette iskolánk a már hagyományossá vált nyári táborát. A tanévzáró ünnepélyt követő héten, valamint augusztus 11-15-ig terjedő időszakra jelentkezhettek tanulóink. Az érdeklődés, az igény most is nagy volt, mint az elmúlt években. A programokat a sok mozgásra a kirándulásokra a változatosságra igyekeztünk összeállítani. Sajnos az időjárás néha közbeszólt, de így is kétszer egy hét alatt tartalmas időtöltésben volt részük tanítványainknak.
Kőszeg és környéke szép tájai, látnivalói, programjai még a helybéli gyerekeknek is mindig nyújtanak valami újat, érdekeset, izgalmasat. Így a Cákra tett kirándulás és az ottani programok, vagy a kőszegi „Vártúra”, Szombathelyen a Kalandvárosban önfeledten, vidáman eltöltött játékos nap, a gyalogtúra a Szultán kilátóra, a nagyok kerékpár túrája a víztározóhoz, vagy a Csónakázó tónál a futóverseny, mind emlékezetesek maradnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nem maradhatott el naponta az édesség, nyalánkság sem. Hol fagyi, csoki vagy müzli szelet, máskor torta, sütemény vagy jégkrém formájában. Ásványvíz annyi állt rendelkezésükre, hogy szomjukat bármikor tudták oltani tanítványaink. Természetesen mind a két turnusban voltak kézműves foglalkozások, ajándékkészítések, vetélkedők, sportos megmérettetések, amelyekre spontán szerveződtek a csapatok. Öröm volt nézni, hogyan cipeli „puttiban a nagyfiú” a kicsi legényt, segíti, drukkol, izgul a nagy hetedikes az elsős csapattársának! A gyerekek nagy bánatára  az időjárás közbeszólt mind a két héten a Lékára tervezett strandolásba!!! De nem maradtunk víz nélkül, hisz az égiek gondoskodtak róla és az uszodában eltöltött délelőtt és feledhetetlen maradt. Aztán péntekre mind a két héten kegyes volt hozzánk az időjárás, ugyanis a bográcsban való főzés mindig a hét fénypontja. Júniusban a Látogatóközpont árnyas fái alatt rotyogott az üstben az ebéd. Augusztusi turnusunk zárása már iskolánk udvarán, Zoli bácsi által kialakított főzőhely körül történt. Itt állták körbe a bográcsot kicsik és nagyok, (ja és a felnőttek) hogy mikor lesz már készen az ínycsiklandozó, finom ebéd! Volt repeta is, de ha valaki betért szívesen megkínáltuk egy tál, finom paprikás krumplival.
Köszönet az iskolavezetésnek, a kollégáknak, a támogatóknak (város, Szülői Munkaközösség), hogy emlékezetessé tették tanulóink számára e pár nyári napot! Minderről, amit itt leírtam tanúskodjanak a fényképek!
Szombathelyi Zita tanító