Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Kiálltuk a három próbát

Kiálltuk a három próbát

A Mese Világnapja alkalmából

Szeptember 30-án iskolánk kisdiákjai egy vetélkedő keretében emlékeztek meg a Mese Világnapjáról.

Fotóalbum
Mi negyedikesek megtanultunk egy dalt a Lencsi lányról, ami úgy kezdődik, hogy „Egyszer volt, hol nem volt…” mint akár egy mese. Technika és rajz órákon batyukat készítettünk, amibe tanítóinktól „hamuba sült pogácsát” kaptunk.
Az osztályok batyuval a vállukon énekelve beballagtak a tornaterembe. Ott csapatokat alkottunk, mert ki kellett állnunk 3 próbát. A mesés helyszínek közül Bergengócia lettünk. Elkezdődött a próbatételek sorozata. A „ki vagyok én” játékban előbújt Piroska, megmenekült a három kismalac a farkas elől és hazatért Jancsi és Juliska a boszorkány házából.
Mivel Benedek Elek születésének 145. évfordulójára emlékeztünk, ezért sok meséje került a feladatokba. A leghumorosabb feladat Hári János története volt, ami tele volt nem a mesébe illő vicces szavakkal, amiket a megfelelőre kellett kicserélnünk. Nagyokat nevettünk, amikor „kurta farkú malac” helyett kecske túrt. A harmadik próbára egy térképet tettek elénk, amelynek segítségével eljutottunk abba a terembe, ahol a játék közben gyűjtött „krajcárokat” beválthattuk csokis tallérokra. Amikor megleltük a kincset, elfogyasztottuk a „hamuba sült” pogácsával együtt.
Köszönjük tanítóinknak, hogy mi is részesei lehettünk e mesés programnak!
Golub Emese 4.a