Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Farsang a felső tagozaton

Farsang a felső tagozaton

Február 12-én, csütörtökön felsős diákjaink vették birtokukba a hangulatosan feldíszített tornatermet.

Fotóalbum
Nagy izgalommal várta mindenki a megnyitót, hiszen ekkor mutattuk be az „uralkodói udvart”.
Az 1.-8. évfolyamos tanulók és a pedagógusok szavazatai alapján:
BE-JÓ Király: Zsoldos Ádám (7.b)
BE-JÓ Királynő: Neválovits Regina (8.b)
Hercegek: Francsics Erik (7.b) és Horváth Ádám (7.b)
Udvarhölgyek: Ábrahám Andrea (7.b) és Kustánczi Fernanda (7.b)
Miután megnyitotta királyunk a kétnapos farsangi mulatságot, Márta néni táncosai „Udvari forgatag” c. előadásukkal szórakoztatták a közönséget.
Ezután kivétel nélkül minden osztály vidám, zenés-táncos produkciót adott elő ötletes jelmezekbe bújva.
Az 5.a osztály a Pa-dö-dö Szabó János c. számára táncolt. Az 5.b csapata a cirkusz világába varázsolt minket. A 6.a-sok bemutatták, hogyan tanítják móresre a macskalányok a rakoncátlan kisegereket. A mesevilág legnépszerűbb hősei elevenedtek meg a 6. b osztály produkciójában, ahol a szőke herceg korántsem egyszerű párválasztását láthattuk. A 7.a tanulói különleges törpejelmezt öltve táncoltak a nagyérdemű előtt, majd a 7.b méhecskéi győzték le a torkos medvét és bocsát. A 8.a osztály produkciója „Kész agyrém” volt. Véleményük szerint félő, ha még egy évet maradnának, akkor vicces kis történetük valósággá válhatna. A sort a 8.b-sek zárták, akik élethű videojátékokat mutattak be.
Idén külön értékeltük a jelmezeket és a produkciókat is.
A szülőkből álló zsűri döntése alapján:
Jelmezverseny: Produkciók:
1. hely – 7.a osztály 1. hely – 5.b
2. hely – 6.b osztály 2. hely – 6.a
3. hely – 7.b osztály 3. hely – 5.a
Természetesen senki nem távozott üres kézzel. Az ötletes jelmezekért és kiváló produkciókért járó tortákat, édes és sós harapnivalókat, üdítőket a Szülői Munkaközösség felajánlásának köszönhetően adhattunk át. Ezúton is köszönjük segítségüket!
Amíg a zsűri tanácskozott, csoki-, chips- és fánkevő-, üdítőivó- és lufifújó versenyre invitáltuk a diákokat.
A jutalmazások után mindenki csillapíthatta éhségét és szomját a 6.b osztály lelkes szülei által működtetett büfében.
A tombolasorsolás idén sem maradhatott el! A szerencsésebbek sok hasznos ajándékot és finomságot vehettek át a nyertes szelvényekért cserébe. Két fődíjunk, egy üveg pezsgő (kölyök) és egy torta is gazdára talált.
Ezután már a táncé volt a főszerep. A diszkóhoz iskolánk „állandó DJ-je”, Pöltl „Magnus Jr” Gábor, iskolánk egykori diákja szolgáltatta a zenét este 7 óráig.
Külön szeretnénk köszönetet mondani Szlávits Lászlónak, akinek jóvoltából már évek óta finom tortákat adhat át a zsűri a legjobbaknak, és ő ajánlotta fel a tombolánk egyik fődíjaként kisorsolt tortát is. Soproni Attilának ezúton is köszönjük a vetélkedőhöz felajánlott fánkokat!
Mindenkinek gratulálunk a színes, ötletes jelmezekhez és produkciókhoz! Ismét egy nagyszerű délutánt tölthettünk együtt!

Krancz Judit
DÖK segítő tanár