Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > MADARAK ÉS FÁK NAPJA

MADARAK ÉS FÁK NAPJA

Május 10-én van a Madarak és Fák Napja, amiről mi is minden évben megemlékezünk. Színes rajzokat, érdekes feladatokat készítenek a gyerekek és a tanárok az iskolában, részt veszünk az Írottkő Natúrparkért Egyesület által szervezett népszerű „ Miénk itt a rét” elnevezésű programon a kőszegi Alsó-réten.

Fotóalbum
Idén 25 felsős gyerekkel és két alsós osztállyal(2.a, 3.b) mentünk ki a május 8-án megrendezett programra. Csodálatos volt az idő, fantasztikus a hangulat. 5 csapatot szerveztünk a felsősöknek, akik 10 állomáson oldottak meg különböző típusú és nehézségű feladatokat. Mivel 2015 a talaj éve, ezzel kapcsolatban sok kérdésre kellett választ adniuk a gyerekeknek. A legapróbb talajlakó élőlényeket mikroszkóp segítségével nézhettük meg, (pókokat, ugróvillásokat láthattunk). Az év madara a búbos banka, ebben az ötletes jelmezben kellett a fűben elrejtett táplálék állatokat megkeresni a csapatoknak. Talán ez a feladat bizonyult a legnehezebbnek. Volt még tea kóstoló az év gyógynövényéből. A galagonyából készült teát kellett felismerni. Talán sokan tudják, hogy virága jótékony hatással van a szívre. A 2,5 km-es akadályversenyen idén több százan vettek részt. Ezen a napon az iskolás gyerekek mérték össze tudásukat.
Nehéz volt a szervezők feladata a végeredmény felállításakor, mivel rengeteg gyereket, sok iskolát megmozgatott a rendezvény. Végül, az „ Én és a többiek” csapatunk : Derdák Tessza(7.b), Hütter Lili(7.b), Hudák Ajtony(7.b), Zsoldos Ádám(7.b)és Kőhalmi Bálint(6.b) a második lett. Az alsós gyerekek is szép eredményt értek el, harmadikak lettek. Gratulálunk nekik!
Köszönet a szervezőknek a színvonalas feladatokért és a program megvalósításáért!!

Kovácsné Zsolt Andrea
szaktanár