Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > „Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő figyelmet szentelünk gyertyánknak, sokáig fog égni.” (Manfred Kets DeVries)

„Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő figyelmet szentelünk gyertyánknak, sokáig fog égni.” (Manfred Kets DeVries)

Fotóalbum
Évről évre megszervezzük a novemberi egészségnevelési napokat. A forgatókönyv ezúttal is hasonlóan alakult, azzal a különbséggel, hogy a 4.b osztály egy teljes napja reggeltől késő délutánig az egészségfejlesztés jegyében zajlott. A negyedikesek a reggeli fitneszt követően változatos programokon vehettek részt: ötletbörze az egészségről, plakátkészítés, interaktív bemutató és játék, látogatás a Biotékában és a Magtárban, zöldségszobor és gyümölcssaláta készítés. A közösen elfogyasztott ebédet követően elméleti feladatok következtek. A Haspók-teszt és az öltöztetős játék után a 4. b osztály csapata is részt vett a délutáni versenyen. Kicsik és nagyok az egészségmegőrzés fortélyairól szóló akadályversenyen mérték össze tudásukat. Az egyes állomásokon régi ismerősként üdvözölhettük a segítő szakembereket, a mentőszolgálat, a rendőrség és az iskolaorvosi rendelő munkatársait. Iskolánk egykori és jelenlegi tanulói közül többen szintén állomásvezetői feladatokat láttak el. A programsorozat eredményhirdetéssel és a reformkonyha remekeinek kóstolójával zárult. Rengeteg közös élménnyel, sok-sok jutalommal, teli hassal, kellemesen elfáradva hagyták el tanulóink az iskolát. Jövőre is jöhetünk?- kérdezték többen. A válasz egyértelmű.

Kovácsné Zsolt Andrea és Tóth- Percze Mária
szervezők