Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.

Ökoiskolai hírek

Másodszor is Ökoiskola lett a Bersek

Sikeres pályázatunknak köszönhetően ismét három évre megkapta iskolánk a megtisztelő Ökoiskola címet.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2016. január 30-án tartotta Budapesten a 2015. évi Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola Címek oklevélátadó ünnepségét. 2015-ben több, mint 300 intézmény nyerte el az Ökoiskola, illetve az Örökös Ökoiskola Címeket, ezáltal az ökoiskolák száma immár megközelíti a kilencszázat.
Az Ökoiskola Címet 2005-ben hozta létre hivatalosan az Oktatási Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, amelyet 2011-ben az Örökös Ökoiskola Cím követett. A 2015. évi oklevélátadót az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Svájci–Magyar Együttműködési Program támogatta.
Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár (FM) és Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár (EMMI) adta át a díszokleveleket annak a 62 intézmény képviselőjének, akik második alkalommal is elnyerték az Ökoiskola Címet.
Az ünnepélyes oklevélátadó rendezvényt Dr. Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója zárta. A főigazgató szerint az Ökoiskola Cím program két ok miatt válhatott ilyen sikeressé: egyrészt, mert szükség van rá – szükség van arra, hogy odafigyeljünk a környezetünkre és megtapasztaljuk, hogy felelősséggel tartozunk a jelen és a jövő iránt. Másrészt az intézmények és az iskolák közössége – a pedagógusok, a diákok és az iskolák dolgozói – a magukévá tudták tenni ezt a programot, ezt a szemléletet és hozzá tudták adni a saját személyes hitelességüket.

Vilits Katalin
ökoiskolai munkacsoport vezető