Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > XIII. SZENT GYÖRGY-NAPI ÉNEKKARI TALÁLKOZÓ

XIII. SZENT GYÖRGY-NAPI ÉNEKKARI TALÁLKOZÓ

Iskolánk által szervezett XIII. Szent György - napi énekkari találkozót hagyományosan az összkar előadásában Rátkay: Szt. György himnusza nyitotta meg 2016. április 21-én a dr. Nagy László EGYMI dísztermében.

Fotóalbum
Kísért a Budaker Gusztáv Zeneiskola Fúvós Együttese Csárics Sándor vezetésével.
Kovácsné Szabó Éva igazgatónő nyitotta meg a rendezvényt, amely már évek óta a Szt. György-napi városi rendezvények fontos részét képezi.
Fellépett az Árpád-házi, a Béri Balog Ádám Ált. Iskola alsós és nemzetiségi énekkara, a Jurisich Miklós Gimnázium kamarakórusa, a házigazda Bersek iskola énekkara, a BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes utánpótlás csoportja, a Kisgöncöl és a Budaker Quintett. Több kórus is megemlékezett a Bartók-emlékévről. A Jurisics Miklós Gimnázium kamarakórusának befejező száma egyben ősbemutató is volt, hiszen ott hangzott fel először Bősze Éva és Csárics Sándor: Zenél az egész világ c. műve. A megzenésített vers 2001-ben jelent meg „A zene titkai” c. kötetben, majd 3 éve készült belőle 3 szólamú kórusmű. A kórustalálkozó befejezésül az összkar előadásában a Viva, viva la musica c. kánont hallhattuk Stefanichné Szerdahelyi Éva vezényletével. A programot az emléklapok, virágok átadásával zárta iskolánk igazgatónője, s egyben köszönetet mondott a szívet-lelket melengető kellemes délutánért.


Stefanichné Szerdahelyi Éva
kórusvezető