Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Tanévzáró ünnepély és ballagás 2016

Tanévzáró ünnepély és ballagás 2016

„Légy víg, mint én.
Hisz senki se veheti el tőlünk azt,
ami egyedül a miénk: emlékeinket.”
(Krúdy Gyula)

Fotóalbum
2016. június 17-én tartotta iskolánk tanévzáró ünnepélyét, mely egyben a 46 nyolcadikos diákunk ballagása is volt. Az időjárás a kegyeibe fogadott minket, szép napsütéses időben az iskola udvarán tarthattuk a tanévzárót.
A hetedik osztályosok nevében Kovács Veronika egy szép verssel búcsúzott. Bór Anett 8.a és Módos Réka 8.b osztályos tanulók meghatódva emlékeztek vissza az itt töltött nyolc évre. Köszönetet mondtak tanáraiknak, szüleiknek, és elköszöntek fiatalabb diáktársaiktól. A 8.a osztályos lányok – a 7.a-s Kiss Hannával és Puhr Asztriddal kiegészülve – még egy meglepetésdallal is készültek.
A búcsúztató, búcsúzó beszédek elhangzása után a nyolcadikosok felkötötték szalagjukat az iskolazászlóra és átadták a díszzászlót a hetedik évfolyamnak. Kovácsné Szabó Éva iskolánk igazgatónője elbúcsúzott a ballagó diákoktól, majd összefoglaló beszédében kiemelte az iskola 5 saját szervezésű nagy rendezvényét, versenyeit, melyek nemcsak a tankerület iskoláinak tanulóit mozgatták meg.
Felolvasta azoknak a tanulóknak a nevét, akik a tanév során kiemelkedően szerepeltek tanulmányi, sport/labdarúgócsapat, asztalitenisz csapat/, kulturális, művészeti /BE-JÓ Táncegyüttes/ versenyeken, eredményeikkel öregbítették az iskola jó hírét, felkerültek az iskola „Büszkeségtablójára”/60 tanuló és a csapatok tagjai/.
Jutalomkönyvek, oklevelek átadására is sor került.
Külön elismerésben részesítette a ballagók közül azokat a tanulókat, akik a nyolc év alatt kiemelkedően eredményesen tevékenykedtek:
Díszoklevelet kapott 8 éven át kitűnő bizonyítványáért: Fábián Dorina, Lakotár Hanna, Hütter Szilárda Lili 8. osztályos tanulók,
Az”Alapítvány a Bersek József Általános Iskoláért” továbbtanulási támogatást három 8. osztályos diák kapta: Lakotár Hanna, Pausz Réka, Hütter Szilárda Lili
Az iskola 50. évfordulójára- 2013.- alapított a „Bersek József Általános Iskoláért”kitüntetést, bronz emlékérmet Bór Anett és Hütter Szilárda Lili érdemelte ki a 8 éven át tartó tanulmányi, sport, kulturális versenyeken elért eredményeikkel. Büszkék vagyunk rájuk!
Elbúcsúzott a nyugdíjba menő kollégáktól is, Tóth Jánosnétól, Kiss Lajos Csabánétól, id. Kratochwill Zoltántól, iskolánk volt gondnokától és Süle Tamásnétól, gazdasági ügyintézőtől. Kiss Lajos Csabáné és Kratochwill Zoltán megkapták a „Bersek József Általános Iskoláért” emlékplakettet is.
Az igazgatónő megköszönte a pedagógusok fáradhatatlan munkáját, melyet a nehéz körülmények ellenére is a gyermekek érdekeit szem előtt tartva végeztek a tanév során.
A tanévzáró műsor Moldvai Dóra és Zsótér Rebeka 4.b osztályos diákok vakációköszöntő versével zárult.
Hagyományainkhoz híven a ballagó nyolcadik osztályos diákok kívánságaik kíséretében színes lufit reptettek a kéklő ég felé.
Végül minden tanuló megkapta jól megérdemelt bizonyítványát az osztályfőnököktől.


Szabóné Király Éva
főszervező