Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Hagyományos budapesti kirándulás

Hagyományos budapesti kirándulás

2016. október 15-én már tizenötödik alkalommal vehettek részt az érdeklődő bersekes diákok egy fakultatív budapesti kiránduláson.

Fotóalbum
A hajnali hat órakor induló IC-ről Kelenföldön szálltunk le, ahol már várt ránk a külön autóbusz. Mivel a Gellért-hegy és a Budai-várnegyed is átépítés alatt áll, így a busszal jártuk körbe a Duna két oldalán fővárosunk híres látnivalóit. Első programunk a Csodák Palotájában volt, egy 1700 négyzetméteres fizikai játszóházban, ahol több mint 100 kiállított játék segítségével a gyerekek, és a felnőttek is játékosan ismerhetik meg a fizikai jelenségeket, kipróbálva-tesztelve reflexüket, ügyességüket. Pl. a fakírágyon, alkotó ingán, futó folyosón, hűtlen árnyékkal, kaotikus ingával, keringő pénzekkel, ködkamrában, légágyúval, tapadó koronggal, repülő tükörképpel, Marson való landolással. A fizika iránt érdeklődők még az Öveges teremben is részt vehettek mechanikai kísérleteket bemutató előadáson. Természetesen jutott idő egy kis Campona Üzletház-beli „shoppingolás”-ra is. Fél 2-től már a Természettudományi Múzeumba látogattunk, ahol az állandó kiállítások (Barázdás bálna csontváza, Korallzátonyok csodás világa, Sokszínű élet, Dinoszauruszok világa, Ásványok, kőzetek, drágakövek) mellett még a „Szóra bírt csontjaink” c. igen érdekes vándorkiállítást is megtekintettük. Itt a Magyarország területén élt elődeink arcvonásait, betegségeit, jó és rossz szokásait, biológiai jellemzőit vettük nagyító alá. Próbáltuk megbecsülni egy medencecsontból a valaha élt embertársunk nemét és korát…Délután a 16.10-kor induló Intercity-vel jövünk haza. A szülők már várták 19 óra előtt a szombathelyi vasútállomáson a gyerekeket, és mosolyogva hallgatták a lelkes élménybeszámolókat.
Igen örömteli érzés látni, hogy mennyi élménnyel, látnivalóval lettek gazdagabbak a diákok! Ez volt a cél…

Köszönöm kedves kollégáim, dr. Bíró Zoltánné és Kiss Lajos Csaba segítségét a kíséretben, felügyeletben.

Horváth Márta
főszervező