Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Egészségnevelési napok

Egészségnevelési napok

Ha november, akkor egészségnevelés. Ebben a tanévben teljesen más formában szerveztük meg az egészségnevelési napokat.

Fotóalbum
Az alsó tagozatosoknak sportosan kezdődött a napjuk. Az első órában Terjék Beáta (személyi edző) aerobikot és Szalai Gréta (egykori bersekes diákunk) gyógytornai foglalkozást tartottak a gyerekeknek. Utána egészséges finomságok, rajzok, plakátok születettek a kicsik közreműködésével. Hamarosan megérkeztek a mentősök is. Idén egy sokkal modernebb mentőautót mutathatott be Gadó Gábor, a kőszegi mentőállomás munkatársa. Amíg az 1. és 2. osztály kint figyelte a mentősöket, addig a 3. és 4. osztályosok elsősegélynyújtási ismereteket szerezhettek. Aztán cserélt a két csoport.
Délben vette kezdetét a felsősök programja. Az osztályfőnökök vezetésével mentek egyik helyszínről a másikra. Míg az ötödikeseknek az egészséges táplálkozásról tartottak foglakozást a védőnők, addig a hatodikosoknak nemi felvilágosító órát szerveztük. Ebben a két évfolyamban Zsótérné Bagi Ágnes gyógymasszőr mutatott be pár nagyon hatásos és érdekes technikát az önként jelentkező gyerekeken. Mindenki ki is próbálhatta ezeket társain. Nem maradt el a sportolás itt sem, Vilits Kati néni érdekes feladatsort állított össze a gyerekeknek. A 7.,8. osztályosok más állomásokon jártak. Gadó Gábor mentős és fia Gadó Áron (volt bersekes tanítványunk) az elsősegélynyújtás alapismereteit mutatták be a gyerekeknek, ahol sok nagyon hasznos információ hangzott el. Terplán Zoli bácsi és Kratochwill Zoli bácsi ügyességi feladatokkal várta őket a tornateremben. Iszakné Kövesdi Katalin vezető ápoló pedig a betegápolásról tartott foglalkozást tanulóinknak.
Másnap a hetedik és nyolcadik évfolyamnak a drogokról , azok káros hatásairól tartott előadást Szabadkainé Brindicsál Orsolya rendőr főtörzsőrmester.
Ez egy rendhagyó nap volt, minden gyereket érintett a program, az egész iskola megmozdult ebben a témában.

Kovácsné Zsolt Andrea és Tóth-Percze Mária
szervezők