Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > A költészet napja

A költészet napja

Április 11- én a költészet napján került megrendezésre a kőszegi vár melletti Diáksétányon a „Szondi 800 apródja” elnevezésű közös versmondás.

Fotóalbum
Ez az alakom József Attila születésnapjáról és Arany János születésének 200 éves évfordulójáról szólt. Több száz diák gyűlt össze, hogy elszavalják Arany János Szondi két apródja című balladáját. Fűzfa Balázs irodalomtörténész nyitotta meg a rendezvényt. Beszélt az irodalom szerepéről, mely segít önmagunk mélyebb megismerésében, közelebb visz az emberi lét legfontosabb céljaihoz, a szabadsághoz, boldogsághoz és a szeretethez.Jordán Tamás, Kossuth-díjas színművész a Weöres Sándor Színház igazgatója játékos bemelegítéssel hangolta rá a diákokat a versmondásra. Intésére szavalták el a gyerekek a törökök és az apródok szólamában a verset. Az irodalmat kedvelő hetedik és nyolcadik osztályos diákjainknak nagy élmény volt, hogy részt vehettek a középiskolások mellett ezen a rendezvényen. Délután a Jurisich Várban több diákunk-Horváth Márta tanárnővel- Jordán Tamás Széllel szembe – poénok és poémák című előadói estjét is megtekintette.

Szabóné Király Éva
magyartanár