Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > A Föld Napja iskolánkban

A Föld Napja iskolánkban

Április 22-e a Föld Napja, melynek alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

Fotóalbum
Több mint egymilliárd ember cselekszik egy időben, 192 országban - a Föld Napja ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye.

Ökoiskolaként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink tisztában legyenek a Földet fenyegető veszélyekkel. Cselekvésre ösztönző tudás és tájékozottság kell ahhoz, hogy érdemben fellépjünk környezetünk, jövőnk védelmében, ezért április 24-én a felső tagozatos tanulóinknak két órában játékos vetélkedőt szerveztünk.

A program jelmondata:
„Ki monda, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Előzetes feladatként az osztályok plakátokat készítettek, faliújságot díszítettek. Nagyon ötletes és elgondolkodtató munkák készültek. Változatos feladatokat kellett megoldaniuk, több tantárgyba ágyazva játékosan. Másnap délelőtt hirdettünk eredményt, minden osztály oklevelet, és egy kis nassolnivalót kapott. Eredménytől függetlenül minden diákot dicséret illet a lelkes munkáért, és helytállásért.

Vilits Katalin
ökoiskolai koordinátor