Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Pannon Lapok Társasága-Ladik médiavetélkedő

Pannon Lapok Társasága-Ladik médiavetélkedő

Iskolánk idén először képviseltette magát a Vas Népe médiaismereti vetélkedőjén.

Fotóalbum
A 7.a osztály 5 fős csapata két írásbeli forduló után maradt játékban a Pannon Lapok Társasága általános iskolásoknak meghirdetett médiaismereti versenyén. Az öt 5 fős csapat 2017.05.25-én az Agora - Művelődési és Sportházban vetélkedett.

A diákoknak játékos formában kellett számot adniuk médiaismereteikről. Nemcsak a műfajokban kellett járatosnak lenniük, de villáminterjút is kellett készíteniük Hosszú Katinkával, Justin Bieberrel és a Vas Népe főszerkesztőjével. De születtek frappáns, vagy éppen vicces képaláírások is: többek között Donald Trumpról, az Amerikai Egyesült Államok elnökéről és a portugál labdarúgóról, Cristiano Ronaldóról. Kiderült az is, ki milyen napilapot indítana. A kőszegiek Kisvárosi Sutyorgó címmel dobnák piacra a helyi újságot. A versenyzők írtak tudósítást anyósfesztiválról, kakasviadalról és a Veszprémi Állatkert elefántjainak készült medence avatásáról.

A versenyen ötödik helyen végeztek a nádasdiak, negyedikek lettek a kőszegi diákok, akiket a szombathelyi Gothard csapata előzött meg. A gyöngyösfalusi tollforgatók a második helyezésnek örülhettek, a versenyt ismét a csepregiek nyerték.
A versenyen részt vevő diákok és felkészítő pedagógusok mindegyike ajándékkal - és remélhetőleg sok-sok élménnyel - térhetett haza.

Bersek Iskola csapata:
Berics Dániel 7.a
Fejes Johanna 7.a
Kovács Bence 7.a
Tihanyi Levente 7.a
Zsigmond Boglárka 7.a

Gratulálok a gyerekeknek az önálló felkészüléshez és a megyei megmérettetésen nyújtott szép eredményhez.

Bozó Patrícia
7.a osztályfőnök