Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Sikeres szereplés az idei országos atlétika diákolimpián

Sikeres szereplés az idei országos atlétika diákolimpián

A 4.korcsoportos fiú 100 m-es síkfutás megyei döntőjének megnyerésével Rádl Botond 8.b osztályos tanulónk jogot szerzett, hogy részt vegyen május 25-én az országos diákolimpián Székesfehérváron.

A megyei döntőn elért időeredménye 3. legjobb volt a 26 kijutott tanuló közül. Ez azért már bizakodásra adott okot, de egy szép eredményhez még két jó futásra szükség volt. Először az időfutamokra került sor, ahol a szomszéd pályán kiugró versenyző még csak fokozta az izgalmakat. A 2. rajt már sikeres volt, a táv feléig szoros állás után Botondnak sikerült megnyugtató előnnyel nyernie futamát. Időeredménye 11,65 sec. volt. A 3.előfutam után derült ki, hogy Botond a döntőben van a 2. legjobb időeredménnyel. Az elsőtől 11 századdal maradt el, míg a harmadikat 1 századdal előzte meg.
Egy óra múlva következett a döntő. A hármas pályáról indulva, egy egész jó rajtot követően kb. 80 m-ig fej-fej mellett haladva az élen állóval a 2.helyen sikerült célba érkezni. Időeredménye jóval jobb lett, mint az előfutamban, 11.46 sec.
Csupán 6 század másodperccel előzte meg az első ill. 7 század másodperccel volt jobb a harmadik helyezettnél.

Szívből gratulálunk ehhez a páratlan eredményhez!


Terplán Zoltán
testnevelő tanár