Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > BE-JÓ a Föld körül

BE-JÓ a Föld körül

Föld körüli és időutazásra invitáltuk a közönséget a BE-JÓ Táncegyüttes öt korcsoportjával 2017. június 3-án a vár lovagtermébe.

Fotóalbum
A táncos, powerpointos vetítéssel kísért időutazás az első részben az őskorban kezdődött, hogy az ókori Kínát, Mátyás király reneszánsz udvarát, a vadnyugatot, a mai Kubát és Brazíliát érintve, végül hazavezessen a profi táncosok „Monti csárdás”-ával.
Az évzáró gálán területi és országos táncfesztiválokon kiemelkedő eredményekkel versenyző koreográfiákat mutattunk be. A 22 produkció az egész estét betöltötte. Volt őskori vadászrítus, Kung Fu Pandákat imitáló harcművészet, Mátyás király reneszánsz udvarából 2 tánc is. A legnagyobbak a „Vámpírkeringő”-vel Drakula gróf kastélyába vitték képzeletben a nézőket. Az amerikai földrészt az ovis-1.o korcsoport country-ja, az alsósok Hawaii-tánca, a 4-5.o „Riói karnevál” és a 7-10.o „Cuba” c. tánca varázsolta elénk. Az együttesbe visszajárnak a felnőtt, már dolgozó lányok. Baranyai Katalin, Darnai Diána és Faragó Regina charlestonja a gazdasági válság éveit idézte. Műsorunk második részében mutattuk be azokat a versenytáncokat, amelyek kiérdemelték a június végi Európa Bajnokságon való részvételt. A szokásos Anya-Lánya tánc mellett hatalmas meglepetést szerzett az Anyukák önálló produkciója is. Kumánovics Kata éneke most is elbájolta a nagyérdeműt.
A záró táncban az összes „BE-JÓ-művésznő” színpadra állt, hogy fergeteges kavalkáddal intsen búcsút. A BE-JÓ gálája véget ért ugyan, de a munka nyáron sem áll le. Számos fellépés várja a korcsoportjainkat: Malacfesztivál Pusztacsón, tűztánc a celldömölki Vulkánfürdőben és Csáfordjánosfán, mazsorett fellépés a Horvátzsidányi Búcsúban és Büki Gyógyfürdőben, tűztánc Nagyrákoson a Völgyhídi Vásárban, a kőszegdoroszlói és nagygeresdi falunapon. Majd augusztusban Kőszegen a Félhold-Telihold Ostromnapokon és Szombathelyen a Savaria Történelmi Karneválon képviseljük iskolánkat és városunkat.

Köszönöm a BE-JÓ Lányok egész éves fáradhatatlan gyakorlását, a rengeteg versenyt és fellépést, valamint az Anyukák nélkülözhetetlen segítségét!

Szép nyarat, sok élményt, jó pihenést kívánok!


Horváth Márta
művészeti vezető