Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Budapesti kirándulás

Budapesti kirándulás

Iskolánk kalandvágyó tanulói október 27-én megint részt vehettek egy fakultatív budapesti kiránduláson.

Az érdeklődés hatalmas volt, hiszen 80 diák jelentkezett, és a kísérő tanárokon kívül még szülő, nagyszülő is élt a lehetőséggel. Volt egy kis izgalom az utazásnál, hiszen a Szombathely-Csorna közti vágányzár miatt vonatpótló autóbuszokkal kellett közlekednünk. Csornától már megszokott módon Intercity-vel utaztunk tovább Budapestre. A 87 fős csapatot a fővárosban két bérelt autóbusz szállította villámgyorsan és kényelmesen az egyik helyszínről a másikra. Első programként idén Vajdahunyad várába, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba látogatattunk, elsősorban a „A jégtorony titka” c. ideiglenes kiállításra és interaktív kincskereső vadászatra. Rejtvényfüzet segítségével kellett az egyes állomásokon a különböző feladatokat megoldani, majd a helyes megoldás után járó jutalmakat begyűjteni. Következő célunk a megújult, kibővített, átköltöztetett Csodák Palotája volt. Több, mint 250 játék segítségével lehet ismerkedni a fizikával, próbára tenni ügyességünket, reflexünket, szabaduló szobából kijutni, illetve 5 és 9D-s moziba menni.

A nap végén még egy kis ARÉNA PLAZA-beli „shoppingolás” is belefért, a gyerekek nagy boldogságára. A hazafelé út sem volt izgalmaktól mentes, mégis tartalmas, élményekkel teli napot töltöttünk együtt, s ez a lényeg!

Köszönöm kedves kollégáim, dr. Bíró Zoltánné Erzsi néni, Kiss Lajos Csaba bácsi és Skriba Ágnes segítő kíséretét.



Horváth Márta
főszervező