Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > Tűzriadó volt ma az iskolában

Tűzriadó volt ma az iskolában

Nagyon érdekes, eseménydús nappal zártuk a hetet. A helyi önkéntes tűzoltókkal együtt tűzriadót tartottunk.

Fotóalbum
Az első becsengetést követően Marika néni egyeztetett a helyi tűzoltó parancsnok helyettessel, hogyan is történjen meg ez a nem mindennapi eset. Fél 11-kor megszólalt a tűzjelző csengő hangja. A tanulók fegyelmezetten, tanítóik vezetésével 2 percen belül hagyták el az épületet, és gyülekeztek a kijelölt helyen a napközi épületénél. Útközben Zoli bácsi "elzárta" a gázfőcsapot.
Még a tűzjelző jelzés bekapcsolásával egy időben Marika néni értesítette a tűzoltókat, elmondta hogy a tűz a kazánházból indult és terjed a tetőtér felé. Közben áramtalanította az épületet, végigszaladt az osztályokon üresek-e, majd kiment a napközinél várakozókhoz. Itt a tanító nénik mondták neki, hogy két tanuló hiányzik!!! Szaladt vissza az épülethez, ahova közben szirénát is használva megérkeztek a tűzoltók. Elmondta, hogy két tanuló az épületben rekedt, valószínűleg ijedtükben elbújtak, mert az osztálytermekben nem voltak. A tűzoltók gyorsan beszaladtak, és hamarosan épen kísérték ki a két ügyes, bátor önkéntes tanulót.
Az ijedtséget a tűzoltóautó és öltözékek ismerkedésével vezethettük le. Egy kis vizes játék is volt. Majd három részletben beülhettünk az autóba és Laci bácsi egy kis kört tett az iskola körül.
Köszönjük ezt a mai napot, amit élesben nem szeretnénk kipróbálni.