Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > Horvátországban jártunk

Horvátországban jártunk

Október 13-án tanulóinkat két csoportra osztottuk.

Fotóalbum
A kisebbik csapat testvériskolánkba utazott Marija Goricába, a nagyobbik része pedig kipróbálhatta a korcsolyapályát Kőszegen.
Hajnali fél 6-kor indult a busz a Horvátországba utazókkal. A hosszú út során csak kétszer álltunk meg egy rövid pihenőre. Marija Goricába érve gyönyörű idő fogadott minket. A falu templom előtti terén szebbnél szebben megterített asztalokat láttunk. Ekkor tartották a hagyományos kenyérünnepet. Az osztályok készítették családjaik segítségével az asztalokat, és az ünnep részeként a plébános úr megáldotta a terményeket. Majd az osztályok rövid műsort adtak, ebbe kapcsolódtunk mi is bele. Versekkel, énekekkel és egy rövid énekes darabbal készültünk, amely a szerelembe esett kéményseprőről szólt. Nem is gondoltuk volna, hogy ekkora sikert aratunk!
A műsor után szabadon lehetett kóstolgatni a finomabbnál finomabb süteményeket, és közben jót szaladgálni a téren és környékén. Miután a térről mindenki hazament, mi ebédeltünk az ottani tanulók és felnőttek egy részével. Utána a gyerekek körbejárták az iskolát és a tornateremben együtt játszottak a horvát gyerekekkel. Jól el is fáradtak, bár ez a buszon hazafelé nem látszott rajtuk.
Este kilenc órakor mindenkit épségben, élményekkel teli adtunk át szüleinek. Nagyon szép, tartalmas napot töltöttünk együtt.
A gyerekek másik része a kőszegi korcsolyapályán ismerkedett a jéggel és a korcsolyázás tudományával. Voltak olyan gyerekek, akiknek már ismerős volt a sportág, de a többség most járt először jégpályán. Hihetetlen kitartással és nem csüggedve a sok "pottyanástól" végezték a gyakorlatokat, amit Márkó kért tőlük. Gyorsan eltelt az idő, mindenki kellemesen elfáradt és egy jó élménnyel gazdagodva tértek haza.