Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > Látogatás az anyaiskolában

Látogatás az anyaiskolában

Május 8-án látogattuk meg a Bersek József Általános Iskola 4. osztályát a Horvátzsidányi Tagiskola 4. osztályosaival.

Mint ahogy az elmúlt években, idén is a negyedikesek többségének szülei az anyaiskolát jelölték meg azon iskolaként, ahol gyermekeik a felső tagozatos tanulmányaikat folytatni szeretnék.
Az iskolában a negyedik osztályosok érdeklődve figyelték leendő osztálytársaikat, ami a a mi tanítványaink részéről sem volt másként. András bácsi szeretettel fogadta a mi negyedikeseinket, felajánlotta a saját osztálya tanulói mellé ülést, ám tanulóink inkább a megszokott közeget választották. Az első óra matematika volt, ahol az osztályfőnök szerette volna bevonni tanítványaimat az óra menetébe, ez azonban az ö megilletődésük, másrészről az eltérő tankönyvcsalád miatt nehezen sikerült. A szünetben, és az azt követő rövidített testnevelés órán, ahol egy közös kidobó szerepelt a programban a két osztály tanulói sokkal közelebb kerültek egymáshoz.
Ezután a Bersekes 4. osztály vendégül látott minket a tízórai szünetet megelőző negyed órában, és a tízórai szünetben házi süteményekkel és üdítőkkel.
Mintha egy lakodalomba csöppentünk volna!
A látogatás végén megismerhették a gyerekek leendő osztályfőnöküket, Tóth-Percze Máriát is.
Tanítványaim, és a magam nevében is köszönetet mondok Illés András osztályfőnöknek a délelőtt megszervezéséért, és a negyedikes gyerekek szüleinek azért, hogy ilyen szeretettel vártak minket.

Kendik Zoltán
osztálytanító