Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > Nyelvek Európai Napja

Nyelvek Európai Napja

Az Európa Tanács szeptember 26-át A NYELVEK EURÓPAI NAPJÁvá nyilvánította.

Fotóalbum
Az Európai Unió tagországaiban először 2001 őszén rendezték meg, melyen közel ötven ország vett részt. Ennek sikerén felbuzdulva azóta minden évben megemlékeznek a csaknem 200 különböző európai nyelvről. Az Európa-szerte megrendezett programok célja, hogy felhívják a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára, a nemzetek közötti kapcsolatok és együttműködések fejlesztésére és a kulturális különbségek megőrzésére.

A mi iskolánkban Tóth Adrienn tanító néni készített egy kis képes ismertetőt erről a napról, amelyet minden tanuló megkapott. Az elsősök még nem, de a többiek mind kaptak egy-egy szót a lap hátulján, amelyet meg kellett keresnie különféle európai nyelveken. Ilyen szavak voltak például mint: anya, apa, könyv, fiú, lány, nap, felhő, iskola stb. Nagy lelkesedéssel keresgéltek tanulóink interneten, szótárakban. Ezeket a lapokat visszaadták Adri néninek, aki színes szövegbuborékokat készített, és ezekbe írták be a szavakat. Ebből egy kis kiállítás tekinthető meg az előterünkben.