Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > Lámpás felvonulás Olmódra

Lámpás felvonulás Olmódra

Ma ismét egy tartalmas, kicsit fárasztó, de élménydús estét töltöttünk együtt jelenlegi és volt tanítványainkkal.

Fotóalbum
A most már évek óta hagyományosnak mondható Márton napi lampionos felvonuláson vettünk részt a Horvátzsidányi templomtól az Ólmodi templomig. A falunkból nagyon sokan részt vettek a babakocsis gyerekektől az óvodásokon át a legidősebb korosztályig. Lemértük egyszer - van vagy 4 km. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, hol kevésbé, hol jobban csepergett végig az eső. Félúton vártak minket az Ólmodiak, a Polgármesterükkel, Hergovich Vincével az élen. Közösen folytattuk a lámpásokkal az utat. A templomban a Polgármester Úr köszöntője és egy közös imádság után iskolásaink nagy része egy műsort adott elő, amiben részt vettek a felsős horvátosok, és Adri néni bevonta egy közös éneklésbe és egy mesébe az óvodásokat is. A gyerekek felkészítésében segített Edit néni is, és mindhárman együtt sétáltunk a gyerekekkel.
A műsor után az Ólmodiak vendégül láttak mindenkit. Nagy asztalokon vöröshagymás zsíros és tepertő krémes kenyér, kalács, forralt bor és meleg tea várta a megfáradt "vándorokat".
Jövőre újra - együtt ugyanitt.