Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > Járványügyi intézkedések az iskolában 2020/2021.

Járványügyi intézkedések az iskolában 2020/2021.

Kérjük az alábbiak betartását!

A Bersek József Általános Iskola Horvátzsidányi Tagiskolájának eljárásrendje a vírus idején

1. Az iskolába csak előzetes hőmérsékletmérés és kézfertőtlenítés után lehet belépni.
2. Az iskolát csak egészséges, tüneteket nem mutató gyerek látogathatja. Ha bármilyen koronavírusra utaló tünetet vesz észre a gyerekén a szülő, esetleg igazolt fertőzöttről van szó, köteles az iskolát értesíteni. Ez vonatkozik a dolgozókra is.
3. Az a tanuló, pedagógus vagy iskolai dolgozó, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, csak a háziorvos, kezelőorvos igazolásával jöhet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
4. Általános szabály a járványveszély elmúltáig, hogy az iskolába csak az ott dolgozók és ott tanulók léphetnek be. Kivételt csak az előre egyeztetett személyes belépés jelent.
5. Szülők, hozzátartozók, idegenek nem léphetnek az iskola épületébe. A tanulók a lépcsőtől egyedül jönnek be. A délután folyamán csak 15.00, 15.30. vagy 16.00 órakor lehet a tanulókért jönni. Az épület előtt kell a gyerekeket megvárni!
6. A tanulók reggel 7 órától délután 16 óráig tartózkodhatnak az intézményben. Ettől eltérő időpontban – kérés esetén- felügyeletet biztosítunk.
7. A járványügyi előírásoknak megfelelően a tanulók rendszeresen fertőtlenítik a kezüket.
8. A maszk viselése nem kötelező. Az intézkedési terv szerint az osztálytermekben lehetőség szerint az eddiginél szellősebben, egymástól távolabb ültetjük a gyerekeket.
9. A szünetekben jó idő esetén az udvaron tartózkodunk, rossz időben az osztályok váltva lesznek a folyosón.
10. Kérjük, hogy tanszereken kívül más tárgyakat ne hozzanak a tanulók az iskolába.
11. A gyerekeknek meg kell tanítani a személyi higiéné alapvető szabályait, és a köhögési etikettet: papír zsebkendő használata tüsszentéskor, köhögéskor, majd zsepi a kukába, és alapos kézmosás.
12. Figyelünk a rendszeres természetes szellőztetésre, ha az időjárás engedi, az ablakokat nyitva tartjuk. Ennek megfelelő ruházatot kérünk a tanulókra adni.
13. Ha egy tanulónál a fertőzés tünetei észlelhetők, azonnal elkülönítjük. Ennek helye a régi kistanári.
Az iskolaorvos, háziorvos dönt a további teendőkről. Gyerek esetén értesíteni kell a szülőket, majd a diák háziorvosa, házi gyerekorvosa utasításai a mérvadóak.
A tanuló kizárólag orvosi igazolással térhet vissza az iskolába.
14. Minden tanuló számára kötelező a tisztasági csomag: maszk (szükség esetén hordani is kell), kézfertőtlenítő (ezt az iskola is biztosítja, a szülő megerősítésként adhat), papír zsebkendő, papírtörlő, saját kulacs vagy pohár.
15. Koronavírus érintettség esetén rendkívüli szünetet csak az Oktatási Hivatal rendelhet el.