Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > Vas megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Tájékoztatója

Vas megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Tájékoztatója

Eljárás koronavírus fertőzött személlyel történő érintkezés esetén.

Eljárás koronavírus fertőzött személlyel történő érintkezés esetén

Tisztelt Szülő!

Tájékoztatom, hogy gyermeke egy igazolt koronavírus fertőzött személlyel érintkezett. Az igazolt fertőzött beteggel történő utolsó találkozás ideje DÁTUM volt.

A 2020. november 7-én, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrend szerint az igazolt fertőzött személy tünetmentes szoros kontaktja az utolsó találkozástól számított 10 napra járványügyi megfigyelés alá kerül. Igazolt fertőzöttek tünetmentes kontaktjainak koronavírus tesztelése (SARS-CoV-2 PCR vizsgálat) nem szükséges.

A DÁTUM idején az iskola/óvoda érintett osztályában tartózkodó gyermekek járványügyi megfigyelési ideje DÁTUM-ig tart, emiatt a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya gyermekét ebben az időszakban otthoni elkülönítésre kéri.

A tünetmentes gyermekek határozattal történő járványügyi megfigyelésének elrendelésétől eltekintünk. Ha a megfigyelési időszakban gyermekénél bármilyen légúti fertőzésre utaló tünet jelentkezik (pl. láz, köhögés, íz-és szagérzékelés zavara) feltétlenül jelezzék a gyermek háziorvosának!

Kizárólag egészséges, tünetmentes gyermekek térhetnek vissza az óvodába/iskolába, az óvoda/iskolavezetés által meghatározott időpontban.


Együttműködésüket köszönjük!


Szombathely, 2020. .

Vas Megyei Kormányhivatal
Népegészségügyi Főosztály