Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > „Ajándékozz egy könyvet!”-nap

„Ajándékozz egy könyvet!”-nap

Minden év február 14-én, Bálint-napon tartják az International Bookgiving Day-t, azaz a nemzetközi könyvajándékozó vagy „Ajándékozz egy könyvet!”-napot.

Fotóalbum
E könyves ünnep száz százalékban önkéntes kezdeményezés, és célja, hogy annyi gyermeknek adhassanak a felajánlók könyvet, amennyinek csak lehet, és megszeretessék velük az olvasást.
Kedves Szülők!
Aki könyvet ajándékoz, békét, barátságot és boldogságot ad...
Minden év február 14-én tartják az International Bookgiving Day-t (nemzetközi könyvajándékozó vagy Ajándékozz egy könyvet! napot). Az ünnep teljes mértékben önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy annyi gyermeknek adhassanak könyvet, amennyi­nek csak lehet, és megszerettessék velük az olvasást.
Ezekkel a szavakkal kértem meg a szülőket, hogy nézzenek otthon körül, biztos találnak 1 db olyan jó állapotban lévő könyvet, aminek iskolánk egy tanulója örülne.
Kértem, hétfőn hozzák magukkal a gyerekek. Rajz órákon készítettünk hozzá egy könyvjelzőt, amit lamináltam is. A mai napon kitettük őket. Minden olyan tanuló választhatott egy másik könyvet magának, aki szintén hozott.
Reméltem, sokan 1-1 könyvvel érkeznek hétfőn, és egy másikkal mennek haza. Végül is 17 tanuló élt ezzel a lehetőséggel.
Sajnálom, hogy a médiában csak a Valentin napról lehetett hallani, erről nem.
A képeken a tanulók először azokkal a könyvekkel láthatóak amit hoztak, és az általuk készített könyvjelzővel. A könyvjelző segítségével tudják meg a gyerekek, hogy az adott könyvet éppen kitől kapták.