Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.

2014 Hulladékgyűjtés

papír, karton, fém, műanyag a suliban, a tanévben folyamatosan

A tavalyi évhez hasonlóan újrahasznosítás céljából összegyűjtjük a papírhordókba az otthon talált újságokat, szórólapokat és egyéb papírokat. Amint megtelt elszállítják – a hordóval együtt -, és jön az új, üres hordó, amit újra meg lehet tölteni. Az elszállított papír újrafeldolgozásra kerül. Az összegyűlt pénz a DÖK kasszájába kerül, s egészségnevelési és környezetvédelmi célokra fordítjuk. Konkrétan pl. iskolai vetélkedők díjazására.
Újság, szórólap Követelmények: nem lehet benne idegen anyag, pl. műanyag borító, pántoló szalag, könyv, irodai papír, kartonpapír. Pántolt, csomagolt újságokat, szórólapokat nem fogadunk el, leadás előtt a csomagokat szét kell bontani.
Kartonpapír hulladék (csomagolási hullámkarton) Követelmények: nem lehet benne idegen anyag, pl. műanyag fóliák, pántoló szalag maradványok, más fajtájú papírok
PET- palackok, a műanyagkupakok és az alumínium dobozok Bármilyen méretű, tiszta, laposra taposott műanyag palackokat egy nejlon zsákban, vagy reklámszatyorban összekötve elhelyezhető a gyűjtődobozban, vagy mellette.
A CREATO 2005 Kft. a Szorgos Hangya Hulladék Telepre szállítja a hulladékot díjmentesen és ott a hatályos környezetvédelmi szabályoknak megfelelően kezeli.

Az egész évben zajló folyamatos hulladékgyűjtési akciónknak köszönhetően több tonna papír, műanyag és a később hozzácsatlakozó fémhulladék került újrahasznosításra. A befolyt pénzösszeget vetélkedők (az Egészségnevelési és a ZÖLD NAPOK játékos vetélkedő), valamint a hulladékot szállító gyerekek jutalmazására fordítottuk.

A nyáron gyűjtött papír, műanyag és alumíniumdoboz hulladék átvétele – szeptemberben tovább folytatódik.
Köszönjük az aktív „beszállítóknak” munkájukat!