Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Kőszegszerdahelyi Tagiskola (archívum) > Aktuális > Egészségnevelési hónap

Egészségnevelési hónap

2014. november hónap

Fotóalbum
EGÉSZSÉGNEVELÉSI NAPOK 2014


Egészségnevelési napok, zajlanak a suliban.


Szellemi és sportvetélkedő, Vöröskeresztes és Rendőrségi Előadások-Beszélgetések, Teaház - néhány ízelítő a programból.


Fényképek- hírek folyamatosan.

Fotóalbum
Egészségnevelési vetélkedő 2014 Szellemi felsős

2014.11.11. kedd
Az idei egészségnevelési napok a felső tagozatosok szellemi vetélkedőjével indult.
A hagyománnyá vált Van-e nálad papírzsebkendő, és a tisztasági csomagok bemutatása után, az előzetesen kiválasztott gyógynövények bemutatására kerül sor. Majd rejtvényt oldottak meg Vöröskeresztes témából, jártak az osztrák piacon, ittak vizet szívószállal, kérdéseket tettek fel a D.A.D.A - ról, szókirakóztak az egészségneveléssel kapcsolatos fogalmakkal, s természetesen a cipőfűzőkötés sem maradhatott el.

Fotóalbum
Egészségnevelés sportvetélkedő felsősök

2014.11.12 Szerda
Az egészségnevelési napok 2. állomása a tornateremben zajlott, ahol a felsősök a következő mozgáselemeket hajtották végre csapatszinten:
- Nyelvtörő
- Dekázás
- Kötélmászás
- Ülő hurok
- Álló hurok
- Ping-Pong labda pattogtatása
- Birkózás
- Huzavona
- Csapat vetélkedő
- Ping - Pong

Fotóalbum
Egészségnevelés 2014 sportvetélkedő alsós


2014.11.14. péntek


Az egészségnevelési napok 3. felvonásaként pénteken az alsósok sportvetélkedőjére került sor.

Ügyességi feladatok, csapatmunka és egy kis nyelvtörő színesítette a programot.

Fotóalbum
Vöröskereszt Előadás

2014.11.14. Péntek
Az egészségnevelési napok 4. állomása volt az a Vöröskeresztes előadás-beszélgetés, amelyre két premontreis diák érkezett iskolánkban. Nagy Evelin a felsős és alsó tagozatosokkal is korosztályuknak megfelelően rendkívül jó érzékkel ismertette meg a Vas megyei Vöröskereszt munkáján keresztül a VK eszmeiségét.

Fotóalbum
DADA Iskolai erőszak - tulajdon 2014

2014.11.17. hétfő

Az egészségnevelési napok 2. hetének 5. állomásán Varga Sándor r.százados Bűnmegelőzési Alosztály kiemelt főnyomozója, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa volt vendégünk, Tóth Szabolcs iskolarendőr mellett. Fő témaként a drogok, valamint az iskolai erőszak, tulajdonvédelem szerepelt, s interaktív módon igyekezett a gyerekekkel megvitatni az őket esetlegesen érinthető dolgokat.

Fotóalbum
Egészségnevelési vetélkedő 2014 szellemi alsós

2014.11.18. Kedd
Az egészségnevelési napok 6. állomása volt az alsósok szellemi vetélkedője. Miután az elmúlt hét péntekén a sportvetélkedőn már összeszokott a csapat, és részt vettek a Vöröskeresztes beszélgetésen, valamint az előzetesként kapott gyógynövényekből is készültek a fiatalok kezdetét vette a vetélkedő.
A hagyományos pzs és tisztasági csomag ellenőrzése után
a Vöröskereszt 7 alapelvét és 3 tevékenységét rakták ki szótagokból,
lemértük ki köt gyorsabban cipőfűzőt, bemutatták az előzetesen kutatott gyógynövényüket, megoldottak egy rejtvényt, s végül ők is részesültek a vízivás élményében - szívószállal.
Az éles vetélkedőn kívül i oldották meg a papíralapú feladványokat - rendkívül lelkesen.

Fotóalbum
TEAHÁZ és plcsnt party

2014.11.25. kedd
Az egészségnevelési napok 7. - utolsó és egyben legkedveltebb programja az egészséges táplálkozás a gyakorlatban. Idén - szakítva a hagyományokkal, hangulatos teaházzal és finom házi lekvárral töltött palacsintával ért véget a november.
Megható és örömteli volt reggel a bögrék érkezése, s külön köszönet Enikőnek és Katának a palacsinta élményért, valamint a felsős Diákönkormányzatos tagoknak a teaház lebonyolításában való segítségükért.

Fotóalbum
EGÉSZSÉGNEVELÉSI PLAKÁTOK 2014


2014 novemberének második napján a természetbarát szakkörösök az elmúlt évek-évtizedek egészségnevelési plakátjait nézegették.

Rájuk is várt idén egy egészségtérkép és plakát készítése.

Ezek novemberben a megadott határidőre el is készültek csapatonként.

Az iskola folyosóján kerültek kihelyezésre, majd egy 5 fős zsűri értékelte, s a pontok a csapatverseny részét képezték.

Fotóalbum
Egészségnevelési díjkiosztó

Az anyag nem vész el, csak átalakul.
Az idei második, a tanév első Ökosulis díjkiosztóján először köszönetet kaptak a hulladékgyűjtés aktív szereplői. A hulladékgyűjtésből befolyt pénzösszegből értékes, szemet és szájat gyönyörködtető "anyagok" kerültek a résztvevők kezei közé.
Köszönet a papír, PET-palack/fémdoboz gyűjtéséért-taposásáért, a kartonok szállítmányozásáért - diákoknak, szülőknek, tanároknak.

A novemberben tartott egészségnevelési napok szellemi és sportvetélkedői, ping-pong mérkőzései, plakátkészítései által szerzett pontok a csapatmunka pontszámaival kiegészítve alkotta a csapatok és a versenyzők egyéni eredményeit.

A diákok köszönetet mondtak tanáraiknak is: mindenkinek azért a segítségért, amit az egészségnevelés, az iskola-alma akció bonyolítása, a programok szervezése, felügyelete, vagy akár a hulladékgyűjtés területén nyújtott.
Természetesen a vetélkedőből kimaradt diáksegítők jutalmazása sem maradt el.
Végül, de (nagyon) nem utolsósorban HÁLÁS KÖSZÖNET a szülőknek - a védőnéninek, akik szintén segítették munkánkat.

Egészségére mindnyájunknak!