Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Kőszegszerdahelyi Tagiskola (archívum) > Aktuális > Pályakövetési rendszer

Pályakövetési rendszer

Adatszolgáltatás a 2012-2013-as tanévben végzett tanulóinkról

A 2012/2013-as tanévben intézményünk 8. osztályában 11 tanuló fejezte be általános iskolai tanulmányait.
Közülük : 1 fő gimnáziumban
4 fő szakközépiskolában
6 fő szakiskolában folytatta tanulmányait.

A kapott eredményeket összehasonlítottuk a 8. év végén elért tantárgyi jegyekkel, átlagokkal, iskolatípusonként.

Összehasonlítás iskolatípusonként:

- általános iskola: 4,90
- gimnázium: 4,90
1 tanuló ment gimnáziumba, 8. osztályban matematikából, a gimnáziumban testnevelésből kapott 4-es osztályzatot.

- általános iskola: 3,92
- szakközépiskola: 3,50

4 tanuló ment szakközépiskolába. Ketten rontottak az általános iskolai eredményükhöz képest, egyikük 1 tantárgyból, német nyelvből bukott. (Ő az általános iskolában BTM-es státuszban volt, az idegen nyelv tanulása, értékelése alól felmentést kapott.) 1 tanuló megtartotta az előző évi eredményét, 1 tanuló pedig javított az általános iskolai eredményéhez képest. A tantárgyi átlagok alapján megállapítható, hogy a többség szinte minden tantárgyból rontott néhány tizedet, jelentősebb rontás informatikából volt: az előző évben mindenki 5 eredményt ért el, a 9. évfolyamon 3 tanuló 4, 1 tanuló 2 érdemjegyet kapott. Az eredmények alapján beigazolódott, hogy nem biztos, hogy a közepes átlagú tanulónak a szakközépiskola a megfelelő továbbtanulási lehetőség.

- általános iskola: 2,87
- szakiskola: 3,23

A szakiskolákban továbbtanuló 6 diák átlageredménye javult a 8. évfolyam tanév végi jegyeikhez képest. 1 tanuló rontott, 5 tanuló javított az előző évhez képest. A tantárgyi átlagok magyar nyelvből, történelemből, német nyelvből, matematikából, kémiából, biológiából javulást mutatnak. Jelentősebb rontás informatikából volt, bár itt az eredmény csak 2 tanuló osztályzatai alapján alakult ki, mert a többiek a 9. évfolyamon nem tanultak informatikát.