Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.

Osztálykirándulások

2015. május 29- június 05.

Fotóalbum
8. osztály

2015. május 29.

Budapest

Vonatozás ismét (a tavalyi Szhely-Ajka-Veszprém-Zirc-Győr-Szhely után), ám csak Budapestig, majd zöld metro 4, piros metro 2, Kossuth tér, Néprajzi Múzeum - filmforgatás miatt csak halkan - piros metro 2, kék metro 3, 200E és a REPTÉR. Szimulátor, régi gépek, lelkes-szakavatott Misi bácsi az Aeroparkban. Jégkrémre is jutott idő. 13-16 óráig lelkes egyetemista kalauzunkkal a fantasztikus beléptetési procedúra után: reptéri gépek, járművek, FOLLOW ME autók, reptéri dolgozók és utasok között. Előttünk egy érkező gép, majd egy éppen felszálló gépből integet a pilóta és az utasok is. Egy lépcső is üldözőbe vesz minket. Az éppen felszálló gépeket már a buszból kiszállva nézzük, hallgatjuk. JET2, QOATAR, egy görög utasszállító, a GERMANWINGS felpörgő hajtóműveit fülelve sok kérdés merül fel gyerekben-felnőttben egyaránt. Lelkes két reptéri szakember igyekszik megválaszolni őket. Majd vissza a reptérhez még egy kis Lufthansa, British Airways, RYANAIR és WIZZAIR gépmustrára. Beszálló utasok a bádogvárosban, magángépek, a nekünk kivilágított leszálló pálya, a két éppen leszálló repülőgép alatti élmény, a szerelő hangárok után irány a tűzoltóbázis. Sok-sok önkéntes tűzoltónak igazi kánaán. Fél 5-kor még egy kis pihenő a reptéri padoknál, üzemanyagtöltés, 200E, kék metro3, zöldmetro4, 2-es villamos és már csak az Országház melletti Duna-partra jut 10 perc. Piros metro2, és a Keleti pu., 9-es vágány. 19.10-kor már mindenki csak a 22.02-es érkezésre gondolt. Elszállt a 3 óra hamar, úgy mint a nap 16 órája, a 8 hónap, a 10 hónap, a másfél év, és van akinek a 8 év élményekkel teli pillanatai. Lassan már csak a szépre emlékeznek a mindjárt ballagó nyolcadikosok!

Fotóalbum
1-2, 3-4 és az 5. osztály

2015. június 03.

Bük

5 osztállyal vágtunk neki a érdekesnek ígérkező osztálykirándulásnak. Úticélunk a büki Napsugár Kalandpark volt.
Sokféle játékot próbálhattak ki a gyerekek: volt óriáscsúszda, gokart, vízijáték és még sok más, amit felsorolni is hosszú időt venne igénybe. 6 teljes órát tölthettünk ott és hihetetlen számunkra, hogy nem éreztük az idő múlását.
Élményekkel gazdagodva tértünk haza Bükről.
Sokan megfogadták magukban, hogy ide még eljönnek a családjukkal is.

Fotóalbum
6-7. osztály

2015. június 05.

Dunakiliti, Mosonmagyaróvár

Autóbuszos kirándulásunkon felkerestük először a Dunakiliti duzzasztóművet, majd a mosonmagyaróvári Futura Természettudományi Szabadidőközpont kápráztatott el minket. Sok érdekes kísérlet részesei lehettünk. 5D-s rövidfilmet nézhettünk, kipróbálhattunk sokféle érdekes természettudományos "játékot".
Összességében nagyon jól éreztük magunkat!