Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.

Süni Tábor 2015

2015.06.21-27.
12 lelkes kőszegszerdahelyi diák csatlakozott idén is a 23. Süni táborhoz. Káldi, székesfehérvári, zalaegerszegi és szombathelyi diákokkal együtt töltöttek el 7 fantasztikus napot a felsőcsatári Gyermeküdülőben.

A közel 65 fős gyereksereg 5 csapatot alkotott, akiket középiskolások és egyetemisták terelgettek a hét során, valamint erdészekből és humán-, ill. reál szakos tanárokból álló táborvezetőség vigyázott, okított.
Délelőttönként a reggeli torna és a reggeli étkek elfogyasztása után természetismereti foglalkozások (botanika, madarászat, erdei állatok, bogarak, gyógynövényismeret) zajlottak, ahol többek között a Vas-hegy és a Pinka patak természeti értékeivel ismerkedtek. Hölgymál, téli zöld meténg, a juharok, a bükkösök, a rákok, az erdei béka, a szitakötő lárva, a hallépcső, a macskabagoly, a lyukaslevelű orbáncfű, a fekete nadálytő – csak néhány szösszenet, ami az 5 nap után a gyerekek fejében és jegyzetfüzetében nyomott hagyhatott. Az ebéd utáni sziesztát követően a kézművességé volt a terep: csodálatos gyöngynyakékek, gyöngyállatok, nemez és agyagsünök, mappák és mandalák, szélfogók, festett kavicsok, mártott gyertyák, keltamintás agyagedények, rézékszerek kerültek a kincsesládikákba. Mindezek mellett madarász és kelta előadás, számháború – természetesen visszavágóval – , tábori olimpia, rejtvényfejtés, túrák napközben, este és hajnalban napfelkelte nézésre, táncház, esti tábortűz, irodalmi est, Fele sem igaz vetélkedő, Sünbál, foci, fáramászás, naplopás. Számtalan program és élménylehetőség, amit a hét nap adott gyermeknek és felnőttnek egyaránt.
A hét során gyűjtött pacákat szombati pacaliciten a fiatalok értékes könyvekre, plakátokra, kövekre és csokikra válthatták be. Majd az emléklapok átadása! – ismét frenetikus szövegkörnyezetben emlékeztetve a tábori pillanatokra. Sok-sok első táborozó küzdött meg a honvágy és a tábori élmények forgatagával, leküzdve az előbbit, s a veterán táborlakók is gazdagon zárták a hetet.
Az élmények fotókon is megörökítve őrzik a 2015 Süni tábor perceit – bármikor visszatekinthető formátumban.
Köszönet Kata, Adrienn és Brigi néninek, Tamás, Gábor, András, Tibor és Gyugyu bácsinak a nappali és éjszakai gazdag programokért, az erdő - a természet – a madarak – a történelem – szeretetének átadásáért, Kati néninek a finom étkekért.
Szakos Ibolya, Ökosuli felelős