Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.

Pontvelem Okos Program

Kedves kőszegszerdahelyi diák!

Regisztrálj,
GYűjtsd az elemeket,
Gazdálkodj a pontjaiddal,...
Váltsd be őket szuper ajándékokra a Pontboltban!

A PontVelem Okos Program egy országos program általános iskolás diákoknak és tanáraiknak, bevonva a diákok szüleit is.
A program értékes ajándékokkal játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, miközben hangsúlyozza az egymást segítő karitatív tevékenységek fontosságát.

Okosiskola Kupa 2015
A Világ Legnagyobb Tanórája kezdeményezést továbbgondolva Magyarországon meghirdetésre került az Okos Iskola Kupa, amely egy több fordulós tudáspróba verseny. A versenysorozat fővédnöke Czunyiné Dr. Bertalan Judit Államtitkár Asszony. A kupa a Minőségi Oktatást, mint az egyik Globális Célt tűzte a zászlajára. A fordulók felölelték a fenntarthatóság, környezetvédelem, sport és információs technológia témaköreit, illeszkedve a 21. század fontos kérdéseihez. A résztvevő diákok nemcsak naprakész tudással gyarapodtak, hanem csapatuknak, felkészítő tanáruknak és iskolájuknak is rendkívül értékes díjakat nyerhetnek!
RÉSZTVEVŐK: Az Okos Iskola Kupán felső tagozatos általános iskolás diákok indulhattak 3 fős csapatokban, iskolánkból 3 csapat nevezett.
A VERSENY MENETE: A verseny 3 online fordulóból és egy döntőből áll, ahova a 7 legjobb csapat jut be. A döntő neves zsűri előtt zajlik értékes díjakért.
Iskolánk csapatai 3 fordulón vettek részt. Az ötödik osztályos tanulók szépen helytálltak.

Fotóalbum
OkosIskolaKupa 1. forduló. 2015.10.21.

1. forduló Témakör: A BOLYGÓ JÖVŐJE

A Föld jövője mindannyiunk felelőssége, így mindenkinek fontos szerepe van az élőlények, a természeti környezet megőrzésében, a klímaváltozás vagy a környezetszennyezés csökkentésében. A verseny feladatai, tesztkérdései kapcsolódnak a matematikához,földrajzhoz, a természet világához, így egy kis biológia vagy fizika is felbukkan majd. A sikerhez szükséges lesz számolni, tippelni, mennyiséget becsülni és egy kis logika sem árt majd.

Fotóalbum
OkosIskolaKupa II. forduló - Sport 2015.11.11.

2. forduló Témakör: SPORT

Az emberek már több ezer éve sportolnak, az ókori görögök pedig már olimpiákat is szerveztek, ma már a sport az egész világon a testedzést, a versenyzést és a szórakozást jelenti. A feladatok megoldása során kiderül, hogy ki mennyire ismeri jól a sportjátékokat, a szabályokat és természetesen lesznek számításos feladványok is.

Fotóalbum
OkosIskolaKupa III. forduló. 2015.12.02.

3. forduló Témakör: INFORMATIKA A MINDENNAPOKBAN

Az első mobiltelefon több mint 1 kg-ot nyomott és alig félórát bírta az akkumulátora. Azóta eltelt közel negyven év és ma már az élet minden területén jelen vannak a kommunikáció és az informatika eszközei. A feladatsor témája az informatikai és kommunikációs eszközök történetével és működésével foglalkozik. A sikerhez szükséges lesz számolni, tippelni, vagy akár a világhálón ügyesen keresni.