Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.

Bankvelem

a suliban 2016. február 16.

Fotóalbum
Miért fontos a költségvetés? Mik a költségvetési csoportok egy egyén, egy család életében? Mit jelent a megfontolt, tervszerű pénzkezelés?
Egyáltalán: mi a pénz?

BankVelem program keretében 100 általános iskolába - így Kőszegszerdahelyre is ellátogatott az Utazó Iskola Program.

Játékos módon erősítették a diákok pénzügyi ismereteit.
Alsó tagozatban Halász Judittal, a felső tagozatosok Kovács Tibor segítségével beszélgettek a témáról, majd interaktív módon történt a pénzügyi tudatosságra ösztönzés.

Az alsósok 4 csoportban egy 4 fős család átlagos havi kiadását próbálták 6 helyre elosztani színes képek segítségével. Komoly harc volt, hogy a családfő és neje mire mennyit költhet. :D

A felsős diákok szintén csoportban egy buli szervezéséhez kaptak 2000 Ft-nyi pénz költés lehetőségét egy BULI BÜFÉ árlistájából.

A gyerekeket csoportmunkára, időnként szócsaták utáni egyetértésre ösztönözték fejlesztendő a vitakészségüket, s motiválták őket az önálló véleményalkotásra.

Kétszer 4 millió forintot is hagytak iskolánkban - papírpénz, összedarált papírpénz formájában - amelynek történetéről is sok érdekességet megtudhatott gyermek és felnőtt egyaránt.

A tornateremben felállított "JÁTSZÓHÁZBAN" 6 állomáson próbálhatták ki magukat a fiatalok.
1.Kép-ár memória
2. Keresd a hamis pénzt!
3. Költségcsoport tábla
4. Magyarország puzzle
5. logikai autó
6. Keresd a mondást!

Megtudhatták például melyik a hamis pénz és miért, így megismerkedtek a papírbankók biztonsági jegyeivel.

Tartalmas két órát töltött el az a diák és felnőtt, aki aktív résztvevője volt a programnak és köszönet a szervezőknek és lebonyolítóknak is.

*********************************************

Iskolánkban jelenleg 17 diák regisztrált az idei tanév októberében beindult Pontvelem akcióhoz, amely a
tudatos diákok
és iskolák programja.

Használt elemeket és kisméretű akkumulátorokat, kidobásra ítélt mobiltelefonokat és az e-kütyüket is gyűjtenek a fiatalok, amikért kuponkódokat kapnak és
a pontgyűjtés után a pontokat szuper cuccokra és élmény ajándékokra válthatják a PontBoltban!

A program értékes ajándékokkal játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, valamint a karitatív tevékenységre.

A diákok komoly tranzakciós művelteket bonyolítanak: pontokat szereznek, gyűjtenek, lekötnek, utalnak - majd a legizgalmasabb résznél vásárolnak a Pontboltból, mindezt az interneten.

Az első szállítmány tegnap meg is érkezett - izgatottan várjuk a rendelt és a megkapott áruk kiosztását!