Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Kőszegszerdahelyi Tagiskola (archívum) > Aktuális > Ökosuli hírek 2016. június

Ökosuli hírek 2016. június

... folytatódtak a programok.

Fotóalbum
Madárhálózás a Szerdahelyi-patak partján

2016.06.08.

Varga László, Laci Bácsi és legalább 15 befogott madár a kőszegszerdahelyi iskolában szerda délelőtt, alig 5 órában.

Milán segítségével kora reggel Laci bácsi két madárhálót állított fel a patak mellett és fölött. S alig fél óra elteltével megérkeztek az első madarak.

Az alsósok nagy szeretettel és érdeklődéssel bírtak a kis jószágok iránt. Kinek barátka, kinek meggyvágó jutott, a legnagyobb élményt a simogatás - szolidan - és a madarak elengedése jelentette. Közben a madárgyűrűzésről is sokat megtudtak és a híres fogó is működésbe lépett. Akinek újdonság volt a madárháló, azt is megtekinthette.

A nagyok is tisztelettel és rutinosan nézték Laci bácsi ténykedését, s még mindig tudtak újat tanulni a szakembertől.
Barátka, csilpcsalpfüzike, vörösbegy, feketerigó tojó, hím, meggyvágó, erdei pinty - akik tiszteletét tették a tanév utolsó zöld programján.
Búcsúzóul a madárháló leszerelésekor egy hegyi billegető is szem elé került a patak felett, majdnem hálóba is akadt, ám ezt csak kivételes személyek láthatták.

Köszönjük Varga László erdész-madarásznak az élménydús délelőttöt, s bízunk benne, hogy nem utoljára láttuk!

Fotóalbum
Ökosuli záró - Pacalicit Díjkiosztó

2016.06.08.

Egész évben végzett munkájuk eredményeként a kőszegszerdahelyi diákok pacákat, pontokat kaptak. Tanulmányi versenyek, sport és rajzversenyek, zenei megmérettetések során, valamint a hulladékgyűjtésben jeleskedők 40 és 360 pont közötti értékben választhatnak, licitálhatnak értékes jutalmakért.
Könyvek, bögrék, hűtőmágnesek, képeslapok, kulcstartók, madárkitűzők, poszterek a palettán.
A Zöld Béka pályázatból és a hulladékgyűjtésből befolyt összegekből értékes tárgyak kerülnek a diákok tulajdonába a tanév során végzett munka jutalmául.

A pacákat tartalmazó pontokat fehér borítékban ünnepélyes keretek között idén a program legnagyobb támogatói: Géróné Gaál Ottília, SZM elnök és Varga László erdész-madarász adta át a a diákoknak, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek egy-egy elsimerő kézfogás mellett.

Laci bácsinak a köszönő szavak mellett egy iskolai évkönyv is jutott - búcsúzóul.