Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.

Állatok világnapja

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.

Fotóalbum
A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul és a kedvtelési állattartás pedig nem mindig alapul a felelősségen. Magyarországon például évente több százezer "kedvenc" állat válik kóborrá.
Iskolánkban idén is megemlékeztünk erről a jeles napról az Ökoiskolai program keretében.
Ebből az alkalomból projektnapot tartottunk, amelyen a gyerekek különféle érdekes vetélkedőn vehettek részt.
Többek között akvárium készítés, kvíz, barkochba, puzzle, pókháló-játék stb. A foglalkozás végén megtekintették Homoki Nagy István máig kedvelt természetfilmjét, a „Gyöngyvirágtól lombhullásig” című alkotást.