Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Horvátzsidányi Tagiskola > Aktuális > TESTVÉRISKOLAI LÁTOGATÁS

TESTVÉRISKOLAI LÁTOGATÁS

Meghívást kaptunk a Horvátországban, Zágráb mellett található testvériskolánkba, Marija Goricába, amely a héten ünnepelte 170. "születésnapját".

Fotóalbum
A záró ünnepségen léptünk fel, ahol megmutattuk, hogy másutt is élnek horvátok, akik őrzik anyanyelvüket. Az útra reggel indultunk a 3. és 4. osztályosokkal, valamint a székhely intézményben horvát nyelvet tovább tanuló 6. osztályosainkkal. Napközben ismerkedtünk Horvátország fővárosával, Zágrábbal, majd 17.00 órától közösen hallgattuk és néztük meg az ottani iskolások által bemutatott hihetetlenül érdekes műsort, amely az iskola névadójának Ante Kovačić életét és segítségével az iskola történetének 170 évét mutatta be. Ebbe a történetbe "szőtték bele" testvériskolai kapcsolatunkat, megköszönve részvételünket, és felkérve kis műsorunk előadására. Ebben a műsorban a hangsúlyt a gradistyei horvátok, falunk és iskolánk rövid bemutatására helyeztük, amellyel nagy sikert arattunk.
A műsor után kiinvitáltak bennünket az udvarra, ahol a vendéglátás mellett, nagy meglepetést okozva tanítványaink - pillanatok alatt bekapcsolódtak a pályán játszódó fociba, ahol bizony az 5 fiúnk ellenfelei legalább 30-an voltak, de ez cseppet sem zavarta őket. Majd a lányok is beszálltak a játékba, így nagy csata zajlott a mi piros és a vendéglátók kék pólós játékosai között. Már barátságok is kezdődtek - telefonszám cserével. Azt hiszem ennél jobban nem is sikerülhetett volna ez a nap.
Köszönetet kell mondanunk azoknak, akik nélkül ez a nap nem valósulhatott volna meg:
- Horvátzsidány, Ólmod, Kiszsidány Önkormányzatainak, akik a falubuszaikkal segítették, hogy eljuthassunk Marija Goricába.
-Sárvári Tankerületi Központ
- Szülői Munkaközösség