Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
Bersek József Általános Iskola,
Kőszegszerdahelyi Tagiskolája
Kőszegszerdahelyi Tagiskola (archívum)
Iskolánkról:

Néhány szó a kőszegszerdahelyi iskoláról

Jelenleg 8 osztályba 97 tanuló jár hozzánk. 12 pedagógus oktatja, vigyázza a gyermekeket.

Valamennyi tárgyat szakos pedagógus tanít. Az arra rászorulóknak fejlesztő pedagógus, logopédus segít. Délután 3 óráig az alsósok napköziben, a felsősök tanulószobán készülhetnek fel a másnapi órákra. Minden tanulónk számára a hazaindulásig felügyeletet biztosítunk.

Jól felszerelt számítástechnikai tanterem és nyelvi labor áll a színvonalas oktatás rendelkezésére. A taneszköz ellátottságunk jó. A települések önkormányzatai jóvoltából valamennyi tanulónk számára ingyen biztosítjuk a tankönyveket, az elsősöknek a tanszercsomagot is.

Első idegen nyelvként a német nyelvet tanítjuk az 1. osztályban heti 1, 2-3. osztályban heti 2, a 3. osztálytól kezdve pedig heti 3 órában. Tanulóink rendszeresen részt vesznek különféle versenyeken (rajzpályázatokon, fizika- kémia-, matematika- és komplex tanulmányi versenyeken, sportrendezvényeken).

A nálunk tanuló gyermekek térítésmentesen vehetnek részt német, angol, természetbarát, sport és vöröskeresztes szakkörökön.
Iskolánk helyet ad a hitoktatásnak, valamint a zeneiskola csoportjainak is.

Az új szervezeti formában továbbra is igyekszünk a korábbi években tőlünk megszokott színvonalas, változatos programjainkat megtartani.
Tanév közben úszásoktatást, júniusban tanulmányi kirándulásokat szervezünk, részt veszünk túrákon, a kőszeg-hegyaljai községek kulturális és egyéb rendezvényein.

Az osztályfőnökök szívesen szerveznek hétvégi programokat (korcsolyázás, ausztriai-, budapesti kirándulás, színház, mozi, kalandvár, stb.).

Negyedévente erdei iskolai hétvégére kísérjük a jelentkező gyermekeket.

Karácsony és Húsvét előtt kézműves játszóházi programsorozatot tartunk. Nagy élmény gyermekeinknek a szombaton megrendezésre kerülő farsang és gyermeknap.