Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Elsöprő győzelem Mosonszolnokon

Elsöprő győzelem Mosonszolnokon

Kinder+Sport

Több hónapon át készülődtünk erre a megmérettetésre.

Fotóalbum
A második, harmadik és negyedik osztályos fiúk és lányok alkották a csapatot. Folyamatosan újabb és újabb feladatsort tanultunk meg. 14-en utazhattunk csak a versenyre. Pár nappal előtte megküldték a kisorsolt feladatsort. Ekkor már naponta gyakoroltunk, hisz álmunkban sem gondoltuk, hogy a legnehezebb kerül kisorsolásra regionális döntőre!
Így aztán nagy izgalommal indultunk el április 10-én Mosonszolnokra. Ez a szép, modern sportcsarnok egy 1707 főt számláló falu közepén található. Amint beléptünk a sportarénába mindenhol futkározó gyerekeket láttunk. Már voltak csapatok, akik melegítettek. Gyorsan a lelátó korlátjára mi is felakasztottuk a plakátunkat. Míg Kati néni a szakmai megbeszélésen vett részt, addig Zita nénivel mi is bemelegítettünk, s közben a szemünk sarkából figyeltük az ellenfelek csapatait, hogyan vezetik a labdát, milyen ügyesen és gyorsan futnak. - Lesz-e keresnivalónk? Le tudjuk-e győzni őket? –suttogtunk, kérdezgettük egymástól, s Kati és Zita nénitől. Aztán hamarosan választ kaptunk a feladok pontszámai után. (Lehet esélyünk, hisz minden feladatsort megnyertünk eddig –mondogattuk halkan.) A harmadik feladatsort követően már mindig a mi csapatunknak kellett bemutatni a feladatokat. Egy versenyszám kivételével a mi csapatunk lépte át elsőnek a célvonalat. Azt az egyet is megnyertük volna, de az a fránya bója feldőlt, s visszamentem felállítani a versenyszabályoknak megfelelően. A versengések után a büfében finom falatok vártak ránk. Miután ettünk, ittunk visszavonultunk az ellenfél csapataival a sportcsarnokba az eredményhirdetésre. Bár végig láttuk az eredményhirdető táblán a pontszámokat, de mégis nagy izgalommal várakoztunk. Mi az első helyezettek utolsóként vehettük át az ajándékokat, ami egy klassz puma sportzsák, benne egy Kinder + Sport feliratos póló rejtőzött. És persze a személyre szóló oklevélnek is nagyon örültünk. Mégis a legnagyobb örömet az okozta, hogy a mi Csipet-csapatunk képviselheti a Nyugat –dunántúli régiót az győri iskola csapatával együtt a középdöntőben. Kati néniék is nagyon büszkék voltak ránk, és persze mi is Kati nénire, mert sok munkája van ebben a győzelemben.
Hazafelé már arról beszélgettünk, hogy újra nagy erőbedobással kell nekiállnunk az edzéseknek, a feladatok tanulásának, hogy a középdöntőben is hasonlóan jól szerepelhessünk. Hisz a tét nagy, az országos döntő. Itt az első három helyezett csapat az iskolájának 3-2 illetve 1 millió forintban részesül tornaterem felújításra, valamint sportszerek vásárlására. Mi ezért mindent szeretnénk megtenni, ezért Hajrá Csipet – csapat!

Zsigmond Boglárka és Tóth Enikő
4. a osztályos tanulók