Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Be-Jó Táncegyüttes

A Be-Jó Táncegyüttesről

A kőszegi Bersek József KIKI Általános Iskolában már 16 éve folyik mazsorett- és modern táncoktatás szakkör formájában korcsoportonként heti egy órában.

Fotóalbum
Linkajánló
2005. szeptemberében megalakult a BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes is, amely hagyományőrzés céljából elsősorban reneszánsz táncok tanulására, valamint minél szélesebb körben való bemutatására, népszerűsítésére vállalkozott. 2008. nyarára már a zászlóforgatás is megjelent táncegyüttesünk előadásában. Akár 1 órás műsorral is fel tudunk lépni bárhol és bármikor. A korhű XV-XVI. századi angol, francia és itáliai reneszánsz táncok mellett már a show elemek is megjelennek előadásainkban: például bogyóforgatás, kardtánc és fáklyástánc.
A 2010-es Félhold-Telihold Ostromnapokra 2 újabb formációval egészült ki a BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes műsora: a Tündérszárny-táncosok és a Tűztáncosok debütáltak a kőszegi ostromtanács tagjai és az érdeklődő közönség előtt. Tüzes műsorunk a Kőszegi Ostromnapok Egyesültnek köszönhetően (aminek alapító tagjai vagyunk) 2011. nyarára már komoly eszköztárral bővült: angyalszárnyakkal, tüzes poikkal és legyezőkkel. További tervek: tüzes karika és kézlángok beszerzése.

A BE-JÓ Táncegyüttes 2011. szeptemberétől 6 mazsorett korcsoportban működik kb. 70 fős tagsággal, már 4 éves óvodásokkal kezdve a 18 éves nagy lányokkal bezárólag. A legkisebbek is igazán ügyesek, lelkesen gyakorolják a játékos formába öltött mozdulatok tanulását, a lépések összehangolását, a mozgáskoordinációs feladatokat.
Már 4 korcsoportunk "dolgozik" 2 mazsorett bottal. A repertoárunkban megtalálható a mazsorett induló, modern és pomponos tánc, valamint egyre több show és színpadi látványtánc is. A nagy érdeklődésre való tekintettel az óvodások már korcsoportban táncolnak.

Elsődleges célja a BE-JÓ Táncegyüttesnek, az iskolánkban folyó táncoktatásnak, hogy minél fiatalabb korban elkezdve ezt a fajta mozgást, láthatóvá váljon, hogy az évek múlásával milyen óriási fejlődésen mennek keresztül az egyes táncosok, mind önnön maguk értékelésében, mind a magabiztosabb fellépés kialakulásában, mind a mozgáskultúra, az esztétikai érzék, mind az együtt táncolás, az együttlét örömének értékelésében.

Éves szinten 50-60 fellépést tudhatunk magunk mögött a különböző korcsoportokkal. Ezek között találunk iskolai programokat, városi bálokat, művészeti fesztiválokat, falunapokat, szüreti és történelmi karneválokat, sporteseményeket, vállalati rendezvényeket, az ausztriai partneriskola meghívásait Mödlingbe, megyén belüli és kívüli felkéréseket, a Magyar Látványtánc Sportszövetség területi döntőit, Magyar és Európa Bajnokságát.
2008. szeptember első hétvégéjén óriási megtiszteltetésként iskolánkat és városunkat képviselhettük Kőszeg németországi testvérvárosában, Vaihingen an der Enz-ben a reneszánsz és a mazsorett csoportjainkkal, ahol először nyitotta meg a Straßenfest-et kőszegi művészeti csoport!!!
Mivel 2008. a Reneszánsz éve volt, a BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes táncosai, bogyó- és zászlóforgatói felkérést kaptak Egerbe az Agria Interaktív Reneszánsz Ünnepen és Kecskemétre a Reneszánsz Kavalkádon való szereplésre is. Kecskemétről a "Pavane mesterei" kitüntető oklevéllel térhettünk haza. Elmondhatjuk, hogy akkori 3 éves munkánk gyümölcse beérett, hiszen 2009. február 7-ére meghívást kaptunk a Budai Vigadóba az Országos Reneszánsz Gála-Kavalkád műsorába, mint a legizgalmasabb, legszínvonalasabb produkciók egyike!!!
2009. május 30-án a modern tánccsoportjaink kaptak felkérést arra, hogy a bronzérmet elért Haladás futballcsapat mérkőzésén adjanak félórás műsort 12 ezres nézősereg előtt Szombathelyen!
2009-ben először vettünk részt országos szintű táncversenyeken, és a BE-JÓ Táncegyüttes két "legidősebb" korcsoportja összesen 5 arany minősítést szerzett!
2010. június 25-27-én az 1. MLTSZ Európa Bajnokságon és Világkupán Kaposváron 2 ezüst minősítést, egy II. helyezést és kettő III. helyezést értünk el!
2011-ben is folytattuk ezt a sikersorozatot, hiszen az MLTSZ Területi és a Magyar Bajnokságán elért arany és ezüst minősítések alapján meghívást kaptunk a 2. Tánc és Ének Európa Bajnokságra Kaposvárra június 3-5. között, ahonnan három arany minősítéssel, egy I. hellyel és kettő II. helyezéssel térhettünk haza nagy boldogan!!!

Sok szeretettel várjuk minden kedves régi és új, kicsi és felnőtt táncosunkat a BE-JÓ Táncegyüttes hatalmas és jókedélyű családjába!

Művészeti vezető és koreográfus:
Horváth Márta történelem-orosz szakos tanár, tánc- és drámapedagógus, akit a dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület "Közösségi Kultúráért" kitüntetésben részesített Szombathelyen 2009. január 24-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Sikereink:

2005.: A vépi Hatosfogat Fesztiválon 2 arany minősítést szereztünk.
2006. március: A kőszegi Városi Művészeti Fesztiválon a Be-Jó Történelmi Táncegyüttes arany minősítést ért el
2007. február: Szombathelyen a Megyei Gyermek Művészeti Fesztiválon a 6-7. osztályosok "Kelet varázsa" c. tánca junior kategóriában "Kiemelt produkció" lett, a 8. osztályosok "Latin forgatag" c. mazsorettprodukciója "Különdíj"-at kapott
2008. február: Szombathelyen a Megyei Gyermek Művészeti Fesztiválon a nagyok "Sexy Girls" c. koreográfiája junior kategóriában "Kiemelt produkció" lett
2008. március:
- Kőszegen a Városi Művészeti Szemlén a középiskolások "Sexy Girls" c. tánca és a Be-Jó Történelmi Táncegyüttes "Mátyás udvarában" c. koreográfiája ezüst minősítést ért el
- Vépen a Hatosfogat Fesztiválon a középiskolások "Sexy Girls" c. koreográfiája arany minősítést, a Be-Jó Történelmi Táncegyüttes pedig ezüst minősítést kapott
2008. április: Kőszegen az I. Sartoris Művészeti Versenyen a 2-3.o osztályosok "Pötyikék" c. koreográfiája és a Be-Jó Történelmi Táncegyüttes ezüst minősítést ért el

2009. február 7-én (szombaton) Budapesten a Budai Vigadóban a Reneszánsz Kavalkád Országos Gálaműsorán léphettünk fel a Be-Jó Történelmi Táncegyüttes bogyó- és zászlóforgatóival, táncosaival, mint a legjobb, legizgalmasabb produkciók egyike!!!
2009. február
- Szombathelyen a Megyei Gyermek Művészeti Fesztiválon a 7-8. osztályosok "Hajrá-lányok!" c. tánca junior kategóriában III. helyezést ért el
2009. március: Sopronban a Magyar Látványtánc Sportszövetség Nyugat-Magyarországi Kvalifikációs Bajnokságán:
- a 7-8. osztályosok "Hajrá-lányok!" c. tánca junior korcsoportban mazsorett és twirling kategóriában arany minősítést kapott
- a középiskolások mazsorett produkciója felnőtt korcsoportban mazsorett és twirling kategóriában II. helyezést ért el
2009. április:
- Vépen a Hatosfogat Fesztiválon a középiskolások "Candy Man" c. tánca arany minősítést, a 7-8. osztályosok "Hajrá-lányok!" c. produkciója pedig ezüst minősítést kapott
- Tiszaújvárosban a Magyar Látványtánc Sportszövetség Kelet-Magyarországi Területi Döntőjén Kálmán Lilla, Baranyai Katalin és Lajos Krisztina triója a "Chicago" c. musical-revü színpadi látványtánccal ezüst minősítést szerzett
2009. június 7-én (vasárnap) Szécsényben a Színpadi Látványtáncok Magyar Bajnokságán:
- a 7-8. osztályosok "Hajrá-lányok!" c. tánca junior korcsoportban mazsorett és twirling kategóriában arany minősítést kapott
- a középiskolások "Candy Man" c. koreográfiája mazsorett és twirling kategóriában felnőtt korcsoportban I. helyezett lett
- a "Chicago" c. musical-revü színpadi látványtánc triója junior korcsoportban megerősítette a területi válogató ezüst helyezését, de sokkal magasabb pontszámmal!
2009. november 8-án (vasárnap) Százhalombattán a Magyar Látványtánc Sportszövetség Őszi Kupáján:
- a 7-9. osztályosok "Latin forgatag" c. tánca junior korcsoportban mazsorett és twirling kategóriában arany minősítést kapott
- a középiskolások "Tenger szimfóniája" c. produkciója felnőtt korcsoportban mazsorett és twirling kategóriában arany minősítést szerzett
2009. december 5-én (szombaton) Budapesten a XV. Zuglói Táncfesztivál - Országos Amatőr Táncverseny Mikulás Kupáján:
- Kálmán Lilla, Baranyai Katalin és Lajos Krisztina triója a "Chicago" c. tánccal színpadi látványtáncok kategóriában junior korcsoportban I. helyezést ért el!

2010. március:
- Kőszegen a Városi Művészeti Szemlén a középiskolások "Vagány hölgyek" c. táncukra ezüst minősítést kaptak
- Sopronból a Magyar Látványtánc Sportszövetség Nyugat-magyarországi Területi Döntőjéről 3 arany és 2 ezüst helyezéssel tértünk haza!
- az 5. osztályos lányok bogyóforgatása színpadi látványtánc kategóriában gyermek korcsoportban "Mátyás király udvarában" címmel I. helyezést
- az 5-9. osztályos lányok "A bajnokok ligája" c. mazsorett produkciója junior korcsoportban ARANY minősítést
- a 8-9. osztályos lányok "Táncoló botok" c. új mazsorett koreográfiája junior korcsoportban EZÜST minősítést

- a középiskolás lányok "Lady Marmalade" c. dance show tánca felnőtt korcsoportban II. helyezést
- Mailach Gyöngyi és Kálmán Lilla duója "Jazzbébik" címmel felnőtt korcsortban színpadi látványtánc kategóriában ARANY minősítést szerzett.
2010. május 2-án (vasárnap) Budakalászin a Magyar Látványtánc Sportszövetség Országos Bajnokságán:
- "A bajnokok ligája" junior korcsoportban majorette bottal kategóriában ezüst minősítést kapott
- A "Mátyás király udvarában" és a "Táncoló botok" c. koreográfiák pedig IV. helyezést értek el
MINDHÁROM TÁNC TOVÁBBJUTOTT AZ EURÓPA BAJNOKSÁGRA ÉS VILÁGKUPÁRA!
2010. május 16-án (vasárnap) Budakalászin a Magyar Látványtánc Sportszövetség Országos Bajnokságán felnőtt korcsoportban:
- A "Lady Marmalade" dance show pop kategóriában II. helyezést ért el
- A "Jazzbébik" duója színpadi látványtánc-látványtánc kategóriában III. helyezett lett
MINDKÉT TÁNC TOVÁBBJUTOTT A JÚNIUSI I. MLTSZ EURÓPA BAJNOKSÁGRA ÉS VILÁGKUPÁRA!!!
2010. jÚNIUS 25-27-ÉN KAPOSVÁRON AZ 1. MLTSZ LÁTVÁNYTÁNC ÉS ÉNEK EURÓPA BAJNOKSÁGON ÉS VILÁGKUPÁN:
-a "Táncoló botok" c. koreográfia majorette egyéb eszközzel kategóriában junior korcsoportban ezüst minősítést kapott
- a "Lady Marmalade" c. koreográfia dance show-pop kategóriában felnőtt korcsoportban II. helyezést ért el
- a "Bajnokok ligája" formáció majorette bottal kategóriában junior korcsoportban ezüst minősítést kapott
- a "Mátyás király udvarában" c. színpadi látványtánc gyermek csoportja III. helyezést ért el
- a Jazzbébik" c. koreográfia felnőtt duója színpadi látványtánc kategóriában szintén III. helyezést ért el
2010. november 27-én (szombaton) a Magyar Látványtánc Sportszövetség Őszik Kupáján Budapesten:
- „Jack is back!” junior csoport majorette és twirling bottal kategóriában I. helyezés
- „Zöld mámor” junior csoport majorette és twirling pomponnal kategóriában Ezüst minősítés
- „In the Navy” Kimmel Krisztina és Tolnay Veronika junior duója majorette és tiwrling bottal kategóriában Ezüst minősítés
- „Gábriel” c. dallal Tolnay Veronika ének kategóriában I. helyezés


2011.
2011. március 3-án: a Kőszegi Városi Művészeti Szemlén 2 ezüst minősítést szereztünk a felső tagozatos korosztályban: a Contrapasso c. történelmi társastáncra és a Fiesta c. majorette produkcióra
2011. március 24-én Szombathelyen az AGORA Gyermek Művészeti Fesztiválon középiskolás korcsoportban a "Le a kalappal!" c. produkció II. helyezést ért el.
2011. március 26-án Kapuváron a Magyar Látványtánc Sportszövetség Területi Bajnokságáról 5 arany és 1 ezüst minősítéssel térhettünk haza!
- "Most múlik ... " Ének kategória felnőtt szóló Tolnay Veronika Arany
- "Hallelujah" Ének és tánc kategória felnőtt formáció Arany
- "Fiesta" Majorette és twirling kategória junior csoport Arany
- "Le a kalappal!" Dance show - pop kategória felnőtt csoport Arany
- "Karibi fesztivál" Majorette és twirling kategória felnőtt csoport Arany
- "Contrapasso" Történelmi társastánc kategória junior csoport Ezüst
2011. március 30-án Vépen a Hatosfogat Fesztiválon 3 arany és 2 ezüst minősítést értünk el + a Hatosfogat Fesztivál Vándorserlegét érdemelték ki a középiskolás lányok a "Le a kalappal!" c. táncukkal, mint a legjobb produkció!
- "Karibi fesztivál" Arany
- "Contrapasso" Arany
- "Le a kalappal!" Arany
- "Zöld mámor" Ezüst
- Tolnay Veronika - ének Ezüst
2011. április 10-én Budakalászin a Magyar Látványtánc Sportszövetség Országos Bajnokságán:
- Tolnay Veronika felnőtt szóló ének "Most múlik ..." I. hely
- "Fiesta" majorette és twirling bottal kategória junior csoport II. hely
- "Halleluja" Ének és tánc kategória felnőtt formáció Arany minősítés + KÜLÖNDÍJ
- "Contrapasso" történelmi társastánc kategória junior csoport Arany minősítés
- "Le a kalappal!" dance show - pop kategória felnőtt csoport Arany minősítés
- "Karibi fesztivál" majorette és twirling bottal felnőtt csoport Ezüst minősítés

2011. június 3-5. a Látványtánc és Ének Európa Bajnokságon Kaposváron:
- "Contrapasso" Arany minősítés
- "Karibi fesztivál" Arany minősítés
- "Halleluja" Arany minősítés
- "Most múlik ..." Tolnay Veronika I. hely
- "Le a kalappal!" II. hely
- "Fiesta" II. hely