Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > ÖKO nap az alsóban

ÖKO nap az alsóban

Kirándulás Cákra
A cáki gesztenyesütés

Fotóalbum
Kirándulás Cákra

Egy szép őszi napon október 3-án az alsó tagozatosok elindultak Cákra kirándulni.
Egy hosszú földúton gyalog jutottunk el az úti célunkig. A cáki játszótér volt a végállomás. Mire oda értünk, András bácsi már sült gesztenyével várt minket. A hosszú út után jó volt lepihenni a padokon, és megkóstolni a gesztenyét.
A gesztenyekóstolás után a csapat egyik fele a játszótéren maradt, és fogócskázni, bújócskázni, hintázni kezdett, a többiek pedig a közeli kőfejtőbe indultak.
A kőfejtő sok meglepetést tartogatott számunkra. Egy hatalmas sziklára ülve fényképezkedtünk, szerencseköveket gyűjtöttünk és még egy imádkozó sáskát is láttunk.
Mielőtt hazaindultunk volna lementünk a patakhoz, és egy gyönyörű vízesésre bukkantunk. Mindannyian remekül éreztük magunkat, rengeteget játszottunk, friss gesztenyét kóstoltunk, és sok érdekeset láttunk.
Harkány Dániel 4.b

A cáki gesztenyesütés

Pénteken szép napos időre ébredtünk. Reméltük, hogy délután megyünk kirándulni.
Délelőtt már izgatottak voltunk, alig tudtunk a tanórákon figyelni. András bácsi összegyűjtötte az osztályoktól a gesztenyét, és kocsival ment Cákra. Mi alsósok gyalog indultunk útnak. A Pogányognál egy kis patakon kellett átkelnünk. Gyorsan faágakat gyűjtöttünk, s hidat építettünk. Az erdőben majdnem eltévedtünk, szavaznunk kellett merre induljunk tovább. A helyes utat választottuk. Boldogok voltunk, mikor az erdei túra után megpillantottuk András bácsit. Ő már finom sült gesztenyével várt minket. A játszótéren hamar eltelt az idő. A többiek buszra szálltak, mi négyen András bácsival jöttünk haza.
Jól éreztük magunkat, reméljük, máskor is megyünk ilyen kirándulásra!
Lovagi Amanda 4.b