Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Föld napi kirándulás gyerekszemmel

Föld napi kirándulás gyerekszemmel

Fotóalbum
Kirándulás a kőszegi hegyekbe

A Föld napja alkalmából pénteken elmentünk kirándulni a kőszegi erdőbe.
Egy órakor indultunk az iskolától. Végighaladva a zajos városon egy kedves kis utcába értünk. Szép házak voltak ott kerítéssel, mindenhol kutyák ugattak. Ezután egy kis erdei ösvényre értünk. Nagyon izgalmas volt az utána következő erdei tornapálya is. Innen kiérve egy kijelölt kempingező helyen nekiálltunk falatozni.
Visszanéztem. Csodálatos látvány tárult elém: Kőszeg. Útban hazafelé énekeltünk egy kicsit: Somvirág, somvirág….
A játszótéren sajnos nagyon keveset lehettünk, de így is nagyon jól éreztem magam.
Otthon megállás nélkül meséltem a szüleimnek, hogy mi minden történt a kiránduláson.
Zsótér Rebeka 4.b


A kirándulás

Egy pénteki nap délután az alsó tagozatos osztályok elmentek sétálni a Föld napja alkalmából a kőszegi hegyekbe.
Meleg, napsütéses időben indultunk útnak. A Szabóhegy felé vettük az irányt. Elhaladtunk a szénszavas kút mellett, végigmentünk az erdei tornapályán és a sífelvonónál álltunk meg pihenni. Itt megkínáltuk egymást az otthonról hozott finomságokkal.
Visszafelé sokat beszélgettünk, s hallgattuk a madárcsicsergést. Szedtünk virágokat és a látogatóközpontnál pihentünk meg utoljára.
Hazaérve fáradtan, de vidáman feküdtem le aludni.
Moldvai Dóri 4.b


Az erdei kirándulás

Végre elérkezett a péntek délután, vele az alsó tagozatosok kirándulása.
Az alsós tanító nénik és András bácsi kíséretével az 1-4. osztályok tanulói megindultak a Temető utcán felfelé. A szénsavas kút mellett elhaladva rövid pihenőt tartottunk, majd célba vettük az erdei tornapályát. Útközben be nem állt a szánk.
Mikor odaértünk, már mindenkinek térdig lógott a nyelve, de még nem érkezett el a pihenés ideje. A tornapályán átmozgattuk fáradt végtagjainkat, majd újra nyakunkba vettük az erdőt. A sífelvonóhoz érkezve végre fáradtan összerogyhattunk, hogy erőt gyűjtsünk a visszaúthoz. Ehhez persze enni- és innivaló kellett. Mindenki lázasan kutatta a hátizsákjában, hogy mit csomagolt az anyukája. Erőre kaptunk és vidáman, nagyokat nevetve megindultunk az iskola felé.
Ott már vártak minket a szülők és megkezdődhetett a vidám élménybeszámoló.
Agg Valentina 3.a