Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > XIV. Szent György-napi Énekkari Találkozó

XIV. Szent György-napi Énekkari Találkozó

Az iskolánk által szervezett XIV. Szent György - napi énekkari találkozót hagyományosan az összkar előadásában Rátkay: Szent György himnusza nyitotta meg 2017. április 20-án a dr. Nagy László EGYMI dísztermében, kissé havas, viharos időjárás közepette.

Fotóalbum
Kovácsné Szabó Éva igazgatónő köszöntötte a megjelenteket Kodály Zoltán gondolataival, majd Huber László polgármester úr nyitotta meg a rendezvényt, amely már évek óta a Szent György-napi városi rendezvénysorozat fontos részét képezi.
Fellépett az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Béri Balog Ádám Általános Iskola alsós és nemzetiségi énekkara, a Jurisich Miklós Gimnázium kamarakórusa, a házigazda Bersek József Általános Iskola énekkara, a BE-JÓ Táncegyüttes és Budaker Gusztáv Zeneiskola vonós növendék zenekara, a Tücskök. Több kórus is megemlékezett a Kodály-emlékévről. A Bersek iskola 5.b osztályából két remek hangú kislány, Kriston Zille és Kumánovich Kata is szólóénekkel állt fel a világot jelentő színpadra. A kórustalálkozó befejezésül az összkar előadásában a Viva, viva la musica c. kánont hallhattuk Stefanichné Szerdahelyi Éva vezényletével. A szívet-lelket melengető, csodaszép énekekben gazdag délutánt az emléklapok, virágok átadásával zárta iskolánk igazgatónője.

Horváth Márta
BE-JÓ Táncegyüttes művészeti vezetője