Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > BE-JÓ az MLTSZ Országos Bajnokságán

BE-JÓ az MLTSZ Országos Bajnokságán

2017. május 13-14-én tartotta a Magyar Látványtánc Sportszövetség Pestszentlőrincen a „B” kategóriás Országos Bajnokságát.

A két nap alatt az éjszakába nyúló versenyzés alatt a zsűritagok 382 produkciót értékeltek, köztük a BE-JÓ lányokét is két korcsoportban. A kisebbek, a 4-5.osztályosok szombaton mérették meg magukat. A Területi Bajnoksághoz képest más eredmények születtek:

- Kumánovich Kata ismét ARANY-at énekelt + KÜLÖNDÍJAT is kapott
- Az „Isztambul” korábbi ezüstjét a zsűritagok javaslatai alapján kijavítottuk, s így ARANY minősítést ért el
- a „Pom-pomádé”-t viszont az eredeti táncosok sérülései, az újonnan beállított táncosok, és a szükségszerűen átvariált koreográfia miatt most csak EZÜST-re értékelték

A 7-10. osztályos korcsoport vasárnap utazott fel Pestre, és az esti órákban lépett a zsűri elé.

A „Saltarello” c. történelmi társastánca most EZÜST minősítést kaptak a lányok, viszont az „Emergency” c. új majorette showtáncuk remek előadással, megelőzve a két másik, igen magas technikájú mazsorett csoportot, az I. helyen végzett, hatalmas boldogságunkra!!!

Az eredményhirdetés előtt a táncpedagógusokat külön köszöntötték az MLTSZ 15 éves jubileuma alkalmával. Mivel a BE-JÓ már 9 éve versenyez az MLTSZ különböző versenyein, a köszönő oklevél mellett MŰVÉSZETI NAGYDÍJ-ban részesítettek a szervezők eddigi szakmai munkámért! Nagy volt a meglepetés és a boldogság!

Köszönjük a Szülői Munkaközösség támogatását a buszköltségekben, és a kísérő Anyukák rengeteg segítségét!

Május 21-én (vasárnap) a XXXII. Zuglói Országos Amatőr Táncfesztiválon folytatjuk a versenyzést a legnagyobbakkal kiegészülve.

Ezúton is sok szeretettel hívunk és várunk Mindenkit „BE-JÓ a Föld körül” c évadzáró műsorunkra, melyet 2017. június 3-án (szombaton) tartunk 16 órai kezdettel a Jurisics-vár lovagtermében!!!


Horváth Márta
művészeti vezető