Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Bendegúz Tudásbajnokság Országos Döntője

Bendegúz Tudásbajnokság Országos Döntője

A tudás, felkészültség, ügyesség próbája és ünnepe volt a Tudásbajnokság országos döntője.

Május 20-án, Szegeden 757 diák oldotta meg a döntő feladatait, közülük 64-en több tantárgyból is bizonyíthatták rátermettségüket. A döntő központi helyszíne a nagy világversenyeknek is méltó helyszínt biztosító Szegedi Városi Sportcsarnok volt, ahol egész napos programmal várták a versenyzőket és az őket elkísérő szülőket, pedagógusokat:
kézműves foglalkozáson ügyeskedhettek a résztvevők, színvonalas műsort adott a MiaManó Színház, Gerendás Péter és az X-Treme Tánciskola, mindenki megvehette kedvenc könyveit a könyvvásáron.

Az eredményhirdetésen mintegy 400 versenyző vehetett át jutalmat. A Tudásbajnokság győztesei díszes serleget, arany-, ezüst- és bronzérmet, elismerő oklevelet és ajándékkönyv-csomagot kaptak, a helyezettek (4-től 10. helyig) elismerő oklevelet és ajándékkönyvet.

Iskolánkból három 8. osztályos tanuló kapott meghívást az országos döntőre történelemből. A következő helyezést érték el diákjaink:
7. helyezett lett Weidl Tamás Márk a 8.b-ből, csak 4 pontot vesztve a teszten
12. Horváth Benedek 8.a
19. Imre Bálint 8.b
Weidl T. Márk és Horváth Benedek, kiegészülve Őri Kiliánnal és Kulcsár Krisztiánnal, a TITOK 5 fordulós országos levelezős történelem csapatversenyen 98, 9%-os eredménnyel, országos 4. helyen végeztek!

Gratulálunk eredményeikhez, büszkék vagyunk Rájuk, reméljük, a középiskoláikban is folytatják ezt a remek sorozatot!

Horváth Márta
szaktanár