Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.

Miénk itt a rét!

A tanév egyik kedvenc programja. Kihagyhatatlan!

Fotóalbum
A két harmadikos osztály Juli nénivel és Gyöngyike nénivel dottóval, mi pedig 20 felsős gyerekkel gyalog mentünk ki a délelőtt folyamán a kőszegi Alsó-rétre. Minden felsős osztályból 5-5 fős csapattal indultunk útnak a kb másfél órás sétának. 7 állomáson sokszínű gyakorlati és elméleti feladatok vártak bennünket, a legtöbb helyen állomásvezetőkkel. Volt, hogy zöldküllőnek kellett öltözni és szívószállal hangyákat fogni…volt ahol madaras képeket párosítani fészekkel és táplálékaikkal. Elgondolkodtató volt az élőhely kirakó, ami szemléltette a különböző fajok megjelenését, sérülékenységét. Vicces volt, amikor egy konkrét állatfajnak a bőrébe kellett bújni és az ő fejével gondolkodni. Az út során sok tábla rejtett fontos információkat Kőszeg nevezetes fáiról, orchideáiról, a Chernel családról. Megtudtuk, hogy melyek az év élőlényei, hogy az év madara, a zöld küllő hangyákat is eszik. Hogy van olyan orchideafaj, melynek eszmeii értéke 250 ezer forint. És csak ráadás volt a jó hangulat, a jó levegő, a gyönyörű környezet.  Vissza pedig mi is dottóval jöhettünk.
Köszönet ezért is a szervezőknek!
Még ugyan nem tudjuk, milyen eredményt értünk el, de nem is számít. Az élmény volt a lényeg! Szívből ajánljuk minden természetet szerető gyereknek és felnőttnek ezt a programot!

Kovácsné Zsolt Andrea
szaktanár