Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > „Irány a Könyvmoly-Galaxis!”

„Irány a Könyvmoly-Galaxis!”

„Irány a Könyvmoly-Galaxis!” játékos csapatverseny a Chernel Kálmán Városi Könyvtárban a tanév vége egyik legjobb versenye. Egy nagyon hasznos, kreatív, gyerekközpontú program az olvasni szerető gyerekeknek.

Fotóalbum
A 3.a osztály Málnaszörp csapata: Horváth Áron, Imre Réka, Móricz Virág, Nagy Cintia, Prim Alex és Tornai Regina részvételével és Juli néni felkészítésével képviselte iskolánk alsó tagozatát. Janikovszky Éva/ Égigérő fű című könyvét kellett elolvasniuk és közösen átbeszélniük.
A felsősöket a 6.a osztály Könyv Galaxis Őrzői : Kriston Zétény, Pusztai Bianka, Pusztai Dominik, Szupper Nadin és Zsigmond Bence képviselték Andi néni szárnyai alatt. Nekik Fiala Borcsa/ Balatoni nyomozás című könyvét kellett elolvasniuk. Már az iskolai könyvtári felkészülés órái is vidám hangulatban teltek. Csatakiáltást írtunk és adtak elő a gyerekek, menetlevelet díszítettek, a könyv hangulatát kifejező ruhában versenyeztek.  A több állomásból álló megmérettetésen volt activity, szereplők és helyszínek kitalálása, kérdések az íróról és illusztrátorról, térképkirakó. Vidám verseny volt!
Nagy öröm mindig, ha olyan gyerekekkel találkozunk, akik szeretnek olvasni.
Mindkét csapat harmadik helyezést ért el.
Szívből gratulálunk!
A szervezőknek pedig köszönjük ezt a jó kis programot!

Kovácsné Zsolt Andrea
felkészítő tanár