Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > NATÚRPARK VETÉLKEDŐ ORSZÁGOS DÖNTŐJE

NATÚRPARK VETÉLKEDŐ ORSZÁGOS DÖNTŐJE

Szuper eredménnyel és élményekkel indult ez a tanév. Iskolánkat és Kőszeget képviselték a hetedikes lányok: Bak Emma, Krizmanich Krisztina és Kumánovich Kinga az Országos Natúrpark Vetélkedőn.

Fotóalbum
A Dunaszigeti Ökoparkban zajlottak az események. Első nap este érkeztünk meg a város egyik kisbuszával az Ökopark Bisztróba. Két éjszakás zánkai osztálykirándulásról utaztunk oda kicsit fáradtan. Éles váltás volt. Bakos Márton, az Írottkő Natúrparkért Egyesület alelnöke vitt minket a vetélkedő helyszínére, útközben felvettük a Vasi hegyhát Natúrpark csapatát is. Finom vacsora után a 7 csapat előadta az előzetesen megírt bemutatkozó műsorát. Már ez is része volt a versenynek. Vidám versek, énekek formájában mutatta be mindenki a saját natúrparkját.
Másnap reggeli után indult a közel 50 fős csapat (gyerekek és kísérőik) biciklikkel Dunasziget településen keresztül a Duna egyik holtágába. 4 csodaszép kenu várt minket itt. Fűzfa Zoltán volt a vezetőnk, aki az egész verseny megálmodója és szervezője volt. A gyerekek külön hajókkal indultak el az izgalmas vízi túrára. Gyorsan és ügyesen belejöttek. Nagyon vidám és szép élmény volt mindannyiunknak. Kétszer kötöttünk ki. Az első helyen egy ártéri, régen állatok legeltetésére használt területen vette kezdetét a 4 állomásból álló verseny. Aranyat mostunk, halász csónakban eveztünk és ismerkedtünk a dunai halászok életével, óriás puzzlet raktunk ki időre, ami egy vizát ábrázolt. Vadász szemmel tanultunk az itt élő nagyvadakról, agancsokat különböztettünk meg, a ritka és védett réti sas prédaállatait ejtettük foglyul. (természetesen csak játékosan